?>

BAHAR ALERJİSİ ÇOCUKLARI VURUYOR

Bahar aylarının gelişiyle birlikte doğa canlanırken, çocuklarda alerjik reaksiyonlar da artış gösteriyor.

SAĞLIK - 1 yıl önce

Özellikle polenlerin yoğun olarak havada dolaştığı ilkbahar ve yaz başlarında, bahar alerjisi çocukların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor.
Uzm. Dr. Hadi Kızmaz

POLENLER ÇOCUKLARI NASIL ETKİLİYOR?

Çimen, ağaç ve çiçek polenlerine karşı vücudun geliştirdiği aşırı bağışıklık tepkisi olan bahar alerjisi, çocuklarda çeşitli belirtilerle ortaya çıkıyor. Bu belirtiler arasında sürekli hapşırma, burun akıntısı, burun ve boğaz kaşıntısı, gözlerde sulanma ve kızarıklık gibi şikayetler öne çıkıyor. Bazı çocuklarda ise öksürük ve astım benzeri solunum problemleri görülebiliyor.

UZMANLARDAN AİLELERE UYARI VE ÖNERİLER

Uzmanlar, özellikle sabah saatlerinde polen yoğunluğunun yüksek olması nedeniyle çocukların bu saatlerde dışarı çıkarılmamasını öneriyor. Dış ortamdan eve dönen çocukların kıyafetlerinin değiştirilmesi ve duş aldırılması da alınabilecek etkili önlemler arasında yer alıyor. Ayrıca, camların kapalı tutulması, polen filtreli klima veya hava temizleyicilerin kullanılması da önemli birer koruyucu tedbir olarak belirtiliyor.

TEDAVİ VE DOKTORA BAŞVURU ZAMANI

Alerji belirtilerinin çocuğun günlük yaşamını olumsuz etkilemesi, uykusuzluk ya da solunum zorlukları yaratması durumunda mutlaka bir çocuk doktoruna başvurulması gerektiği vurgulanıyor. Uzman doktorun yapacağı testler sonucunda uygun tedavi yöntemi belirlenerek çocuğun rahat bir bahar dönemi geçirmesi sağlanabiliyor.

DOĞRU ÖNLEMLERLE RAHAT BİR BAHAR MÜMKÜN

Bahar alerjisi, çocuklarda sık karşılaşılan ancak doğru önlem ve tedavi ile yönetilebilecek bir durum. Uzmanlar, ebeveynlerin bu süreçte dikkatli ve bilinçli davranarak çocuklarının yaşam kalitesini artırabileceğini ifade ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

HİZMET-İŞ'TEN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE ELEŞTİRİ

2025-04-11 14:57 - YEREL

BATMANLI ÖĞRENCİLER ROBOT OLİMPİYATLARINDA

2025-04-10 15:18 - EĞİTİM

İNTERNETE CEP'TEN BAĞLANIYORUZ

2025-04-07 14:12 - TEKNOLOJİ

NEVİZADE AÇILDI!

2025-04-09 13:08 - YEREL

8 HAFTALIK EGZERSİZ PROGRAMI

2025-04-07 13:08 - EĞİTİM

BATMAN SGK, TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

2025-04-09 16:58 - YEREL

Avrupa Üniversiteleri Batman’da Buluştu

2025-04-09 12:20 - EĞİTİM

30 DOSYA UMUTLA SONUÇLANDI

2025-04-08 14:55 - RÖPORTAJ

İTFAİYE SIKIŞAN YAVRU KEDİYİ KURTARDI

2025-04-12 21:15 - YEREL

ZORLUKLAR GENÇLERİ EVLİLİKTEN UZAKLAŞTIRIYOR

2025-04-07 14:17 - GÜNDEM

İlgili Haberler

TIKALI BÖBREĞE BIÇAKSIZ CERRAHİ DOKUNUŞ

11:06 - SAĞLIK

UZMANDAN ZAYIFLAMA İĞNELERİ İÇİN UYARI

13:34 - SAĞLIK

41 ÜLKEYE İHRACAT YAPAN TESİSE ZİYARET

11:23 - SAĞLIK

YAZ SICAKLARI GIDA ZEHİRLENMELERİNİ ARTIRIYOR

12:28 - SAĞLIK

HASTANELERLE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ EL ELE

16:03 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

BATMAN’DA EZAN SESLERİ YARIŞTI: BÖLGE FİNALİNDE BÜYÜK HEYECAN

16:57 - YEREL

28 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 69 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

15:40 - ASAYİŞ

81 İLİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BU İL’DE TOPLANIYOR

15:32 - YEREL

TBMM GENEL KURULU TATİLE GİRDİ

15:31 - YEREL

SICAKLAR BASTIRDI, AKREPLER EVLERE KADAR GİRDİ

15:08 - YEREL