?>

HİZMET-İŞ'TEN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE ELEŞTİRİ

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt ve sendika yönetiminden, Batman Belediyesi’ne ziyaret.

YEREL - 11 ay önce

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt ve sendika yönetimi, Batman Belediyesi Personel Limited Şirketi Müdürü Muhammed Sinanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İŞÇİ HAKLARI VE MAAŞ SÜREÇLERİ GÜNDEMDEYDİ

Gerçekleştirilen ziyarette, çalışma hayatına ilişkin güncel gelişmeler ele alındı. Görüşmede işçi hakları, maaş süreçleri ve çalışma koşullarına dair kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Bünyamin Söğüt, işçilerin yaşadığı mağduriyetleri yalnızca izlemekle kalmayıp, çözüm üretmek için mücadele verdiklerini ifade etti.
Söğüt, “Tüm emekçilerin sorunlarına odaklanan bir sendikayız. Eşitliğin sağlanması adına kararlılıkla çalışıyoruz. Batman’daki belediye çalışanlarının maaş mağduriyetinin giderilmesi yönünde olumlu gelişmeler yaşanıyor.” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ ELEŞTİRİLDİ

Toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Söğüt, yetkili sendikanın Batman Belediyesi’nin sunduğu yüzde 32’lik zam teklifini reddederek süreci Yüksek Hakem Kurulu’na taşımasının işçiler açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirtti.
“Bazı sendikaların kamuoyunda farklı algılar oluşturma çabası içerisindeyiz. Biz yetkili olalım ya da olmayalım, emekçilerin yanında yer alıyoruz,” diyen Söğüt, Hizmet-İş’in Türkiye genelindeki gücünü de rakamlarla ortaya koydu.

"HİZMET-İŞ'İN FARKI YAKINDA DAHA NET GÖRÜLECEK"

Hizmet-İş’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre 280 bini aşkın üyeye sahip olduğunu belirten Söğüt, “Sendikamızın farkı önümüzdeki süreçte daha net anlaşılacaktır. Batman’daki işçilerin her zaman yanındayız,” diye konuştu.
Ziyaret sonunda Hizmet-İş yönetimi, gösterdiği misafirperverlikten dolayı Müdür Muhammed Sinanoğlu’na teşekkür etti. Görüşmenin, kurumlar arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

30 DOSYA UMUTLA SONUÇLANDI

2025-04-08 14:55 - RÖPORTAJ

GÜLİSTAN'A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ

2025-04-04 15:30 - YEREL

BEŞİRİ OVASI'NDA DEV KURT GÖRÜNTÜLENDİ

2025-04-08 14:07 - YEREL

HAYDİ BİSMİLLAH!

2025-04-09 16:13 - YEREL

İNTERNETE CEP'TEN BAĞLANIYORUZ

2025-04-07 14:12 - TEKNOLOJİ

YÜRÜYEN PLATFORM HİZMETTE

2025-04-08 13:08 - TEKNOLOJİ

BATMAN SGK, TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

2025-04-09 16:58 - YEREL

MÜZİK KOROSU'NA SÜRPRİZ KONUK

2025-04-09 15:11 - KÜLTÜR

BATMAN'DA KİTAP ŞÖLENİ

2025-04-07 14:10 - KÜLTÜR

HİZMET-İŞ'TEN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE ELEŞTİRİ

2025-04-11 14:57 - YEREL

İlgili Haberler

TANDIR BAŞINDA EMEK, EVİNE DESTEK

16:52 - YEREL

MARANGOZLAR SİTESİ’NDE SU ARIZASI KISA SÜREDE GİDERİLDİ

13:36 - YEREL

BATMAN’DA EN ÇOK DİYARBAKIRLILAR YAŞIYOR

13:24 - YEREL

BATMAN’DAN DİREKT ŞEVVAL UMRESİ UÇUŞU

11:42 - YEREL

TURGUT: BİR OLMAZSAK TEK TEK KAYBEDERİZ

11:21 - YEREL

Günün Manşetleri

TANDIR BAŞINDA EMEK, EVİNE DESTEK

16:52 - YEREL

PETROL VİTESİ 4'E TAKTI!

15:50 - SPOR

MARANGOZLAR SİTESİ’NDE SU ARIZASI KISA SÜREDE GİDERİLDİ

13:36 - YEREL

BATMAN’DA EN ÇOK DİYARBAKIRLILAR YAŞIYOR

13:24 - YEREL

BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI

10:51 - ASAYİŞ