?>

HİZMET-İŞ'TEN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE ELEŞTİRİ

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt ve sendika yönetiminden, Batman Belediyesi’ne ziyaret.

YEREL - 3 hafta önce

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt ve sendika yönetimi, Batman Belediyesi Personel Limited Şirketi Müdürü Muhammed Sinanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İŞÇİ HAKLARI VE MAAŞ SÜREÇLERİ GÜNDEMDEYDİ

Gerçekleştirilen ziyarette, çalışma hayatına ilişkin güncel gelişmeler ele alındı. Görüşmede işçi hakları, maaş süreçleri ve çalışma koşullarına dair kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Bünyamin Söğüt, işçilerin yaşadığı mağduriyetleri yalnızca izlemekle kalmayıp, çözüm üretmek için mücadele verdiklerini ifade etti.
Söğüt, “Tüm emekçilerin sorunlarına odaklanan bir sendikayız. Eşitliğin sağlanması adına kararlılıkla çalışıyoruz. Batman’daki belediye çalışanlarının maaş mağduriyetinin giderilmesi yönünde olumlu gelişmeler yaşanıyor.” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ ELEŞTİRİLDİ

Toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Söğüt, yetkili sendikanın Batman Belediyesi’nin sunduğu yüzde 32’lik zam teklifini reddederek süreci Yüksek Hakem Kurulu’na taşımasının işçiler açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirtti.
“Bazı sendikaların kamuoyunda farklı algılar oluşturma çabası içerisindeyiz. Biz yetkili olalım ya da olmayalım, emekçilerin yanında yer alıyoruz,” diyen Söğüt, Hizmet-İş’in Türkiye genelindeki gücünü de rakamlarla ortaya koydu.

"HİZMET-İŞ'İN FARKI YAKINDA DAHA NET GÖRÜLECEK"

Hizmet-İş’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre 280 bini aşkın üyeye sahip olduğunu belirten Söğüt, “Sendikamızın farkı önümüzdeki süreçte daha net anlaşılacaktır. Batman’daki işçilerin her zaman yanındayız,” diye konuştu.
Ziyaret sonunda Hizmet-İş yönetimi, gösterdiği misafirperverlikten dolayı Müdür Muhammed Sinanoğlu’na teşekkür etti. Görüşmenin, kurumlar arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

GÜLİSTAN'A YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ

2025-04-04 15:30 - YEREL

BEŞİRİ OVASI'NDA DEV KURT GÖRÜNTÜLENDİ

2025-04-08 14:07 - YEREL

HAYDİ BİSMİLLAH!

2025-04-09 16:13 - YEREL

BATMAN SGK, TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

2025-04-09 16:58 - YEREL

HİZMET-İŞ'TEN TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE ELEŞTİRİ

2025-04-11 14:57 - YEREL

DÜĞÜN SALONUNDA KAVGA!

2025-04-06 15:40 - ASAYİŞ

MÜZİK KOROSU'NA SÜRPRİZ KONUK

2025-04-09 15:11 - KÜLTÜR

İNTERNETE CEP'TEN BAĞLANIYORUZ

2025-04-07 14:12 - TEKNOLOJİ

BATMAN'DA KİTAP ŞÖLENİ

2025-04-07 14:10 - KÜLTÜR

30 DOSYA UMUTLA SONUÇLANDI

2025-04-08 14:55 - RÖPORTAJ

İlgili Haberler

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

BATMAN GAZETESİ’NDEN KÜLTÜREL GELİŞİME DESTEK ZİYARETİ

14:54 - YEREL

HAC İÇİN 11 BİN ÖN BAŞVURU BEKLİYOR

14:46 - YEREL

2025 İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM PLANLARI MASADA

14:33 - YEREL

800 UMRECİ KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

14:25 - YEREL

Günün Manşetleri

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

KÜLTÜREL ŞÖLEN 4 MAYIS’TA

15:02 - YEREL