?>

BATMAN'DA ROBOTLAR YARIŞIYOR

"Yedi-İki Robot ve Teknoloji Yarışması” 11-13 Haziran 2025 tarihleri arasında düzenlenecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ - 3 ay önce

Batman, 11-13 Haziran 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Yedi-İki Robot ve Teknoloji Yarışması” ile yaz dönemine teknoloji ve bilim dolu bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.
Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek organizasyon, yüzlerce öğrenciyi bir araya getirecek büyük bir teknoloji festivaline dönüşüyor.

600’Ü AŞKIN ÖĞRENCİ, 22 FARKLI KATEGORİDE YARIŞACAK

Batman genelinden başvuru yapan 300’ü aşkın proje ile 600’den fazla öğrenci, 22 ayrı kategoride hünerlerini sergileyecek. Çizgi izleyen robotlardan mini sumo robotlara, RC model uçaklardan labirent çözen robotlara kadar pek çok alanda yarışmalar düzenlenecek. Bu yıl yarışmanın içeriği STEM projeleri, yapay zekâ uygulamaları, çevre ve enerji çözümleri, akıllı ulaşım sistemleri ve engelsiz yaşam teknolojileri gibi güncel temalarla daha da zenginleştirildi.

ROBOTİK, KODLAMA VE YARATICILIK BİR ARADA

Yarışmaların yanı sıra etkinlik süresince çeşitli atölye çalışmaları ve seminerler de gerçekleştirilecek. Katılımcılar, robotik ve yapay zekâ alanlarında uzman isimlerle bir araya gelerek hem uygulamalı eğitim alacak hem de ilham verici deneyimlere tanıklık edecek. Festival, yalnızca bir yarışma değil, aynı zamanda gençlerin bilgi ve becerilerini pekiştirdiği bir eğitim ve keşif platformu olmayı hedefliyor.

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ BATMAN’DA YETİŞİYOR

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, yarışmanın öğrencilerde teknolojiye olan ilgiyi artırdığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Yedi-İki Yarışması, çocuklarımızın hayal gücünü teknolojiyle buluşturduğu eşsiz bir platform. Bugün burada yarışan gençler, yarının mühendisleri, yazılımcıları ve bilim insanları olacak. Ulusal ve uluslararası başarıya giden yol bu gibi etkinliklerden geçiyor.”

SÜRPRİZLER KATILIMCILARI BEKLİYOR

Her kategoride dereceye giren öğrencilere çeşitli ödül ve hediyelerin verileceği etkinlikte, sergiler, etkileşimli stantlar ve sürpriz gösteriler de yer alacak. Etkinlik, teknolojiyle dolu üç gün boyunca Batmanlılara unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN'DA ROBOTLAR YARIŞIYOR

2025-06-09 17:07 - BİLİM-TEKNOLOJİ

PETROLSPOR'DA HAREKETLİ SAATLER

2025-06-06 23:04 - SPOR

YENİ YERLEŞİM ALANINDA TEHLİKE!

2025-06-04 15:00 - YEREL

PETROLSPOR'DA YENİ PLANLAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

2025-06-06 23:26 - GÜNDEM

BATMAN’DA GELENEKSEL BAYRAM LEZZETLERİ

2025-06-04 15:33 - GÜNDEM

42 KURUCU ÜYE NOTERDE İMZA VERDİ

2025-06-09 14:03 - YAŞAM

BATMAN BELEDİYESİNDEN KENTİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER

2025-06-03 16:19 - YEREL

NASIROĞLU'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

2025-06-04 10:16 - SPOR

AÇIKLAMASI YOK: KISMET DEĞİLMİŞ!

2025-06-02 17:08 - SPOR

BALKONDAN DÜŞEN BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

2025-06-08 16:37 - GÜNDEM

İlgili Haberler

6 HAFTALIK TEKNOLOJİ MARATONU

13:01 - BİLİM-TEKNOLOJİ

BATMAN TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

12:48 - BİLİM-TEKNOLOJİ

ALİBABA, YENİ YAPAY ZEKA ÇİPİ GELİŞTİRİYOR

10:52 - BİLİM-TEKNOLOJİ

İŞSSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

11:32 - BİLİM-TEKNOLOJİ

MARS'IN GİZEMİNE DAİR YENİ BULGULAR

10:21 - BİLİM-TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

MAAŞINI ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK DAĞITTI

12:35 - GÜNDEM

BATMAN’DA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

12:22 - ASAYİŞ

CİPS KOLİSİNDEN KAÇAK SİGARA ÇIKTI

12:17 - ASAYİŞ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDAN HASANKEYF’E ZİYARET

12:15 - KÜLTÜR

AĞAÇTAN DÜŞEN ADAM AĞIR YARALANDI

12:12 - YEREL