?>

İSRAİL, İRAN'I 200 UÇAKLA VURDU

İsrail, sabah saatlerinde İran'ın nükleer tesislerini ve üst düzey askeri liderlerini hedef alan kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi.

DÜNYA - 21 saat önce

İran, 100 İHA ile karşılık verirken, rejim "önümüzde zor saatler var" açıklamasında bulundu.
İsrail, sabah erken saatlerde İran'a yönelik büyük çaplı bir hava saldırısı gerçekleştirdi.
 
İsrail ordusu, 200 savaş uçağıyla İran'ın farklı bölgelerinde yaklaşık 100 hedefi vurduklarını açıkladı. Saldırılarda 300'ün üzerinde bomba kullanıldığı bildirildi.
İsrail ordu sözcüsü Efi Deyverin, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada "önümüzde zor saatler var" diyerek İran'ın tepkisinin beklendiğini ifade etti.
İsrail yetkilileri saldırının "İran'ın nükleer silah elde etmesini engellemek amacıyla başlatılan uzun soluklu bir operasyonun ilk aşaması" olduğunu öne sürdü.
Saldırıda, İran'ın nükleer enerji altyapısı hedef alındı. Natanz nükleer tesisinde patlamalar yaşandı.
 
Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Hatemü'l-Enbiya Karargâhı Komutanı Gulam Ali Reşid ve çok sayıda nükleer bilim insanı hayatını kaybetti.
İran'a yönelik bu saldırının ardından, İran ordusu ve HAMAS dahil birçok direniş hareketi siyonist rejimi sert şekilde uyardı.

İran, İsrail'e ait hedeflere yönelik en az 100 insansız hava aracı göndererek ilk misillemeyi gerçekleştirdi. Bölgede gerginliğin tırmanmasıyla birlikte siyonist rejim alarma geçti, hava sahasını sivillere kapattı.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, saldırıya sert tepki göstererek "Siyonist rejim bu cürmün bedelini çok ağır ödeyecek. Onları acı ve karanlık bir akıbet bekliyor." ifadelerini kullandı.
İran Genelkurmay Sözcüsü ise ABD ve İsrail'i doğrudan sorumlu tutarak, "Bu barbarca saldırının bedeli sert olacak" dedi.
Uluslararası kamuoyunun büyük bölümü ise saldırıya dair sessiz kalırken, saldırının bölgesel savaş riskini ciddi biçimde artırdığı değerlendiriliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

PETROLSPOR'DA HAREKETLİ SAATLER

2025-06-06 23:04 - SPOR

HAMİDİ AİLESİNİ ÜZEN HABER

2025-06-10 14:37 - GÜNDEM

PETROLSPOR'DA YENİ PLANLAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

2025-06-06 23:26 - GÜNDEM

42 KURUCU ÜYE NOTERDE İMZA VERDİ

2025-06-09 14:03 - YAŞAM

BATMAN’DA 15 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAYATINA SON VERDİ

2025-06-11 14:44 - ASAYİŞ

BALKONDAN DÜŞEN BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

2025-06-08 16:37 - GÜNDEM

BATMAN’DA BIÇAKLI SALDIRI

2025-06-09 21:12 - ASAYİŞ

KENT ALTERNATİF YOLA KAVUŞACAK

2025-06-11 16:28 - YEREL

BATMAN'DA ROBOTLAR YARIŞIYOR

2025-06-09 17:07 - TEKNOLOJİ

KAPI KAPI DOLAŞIP HALKLA BAYRAMLAŞTILAR

2025-06-08 21:00 - SİYASET

İlgili Haberler

ORTA DOĞU'DA TAHLİYE HAZIRLIĞI

10:15 - DÜNYA

LOS ANGELES'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

11:19 - DÜNYA

GÜVENLİK KONSEYİ'NDE 'GAZZE' OYLAMASI

11:12 - DÜNYA

PAKİSTAN'DAN NÜKLEER SAVAŞ UYARISI

10:49 - DÜNYA

ÖĞRENCİLERE 'SIFIR ATIK' SEMİNERİ

13:01 - DÜNYA

Günün Manşetleri

TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİ MASAYA YATIRILDI

19:32 - SİYASET

TEK-ÇİFT PLAKA UYGULAMASI GELSİN

16:41 - GÜNDEM

BATMAN'DA TRAFİK KAZASI: ÜÇ YARALI

16:37 - ASAYİŞ

ÇOCUĞUM OTİZM Mİ?

16:30 - SAĞLIK

BAŞKAN FIRAT’TAN İSRAİL’E TEPKİ

16:24 - SİYASET