?>

BATMAN’DA SANAYİ ATAĞI: OSB VE KSS’LERLE YENİ VİZYON

Batman'da yatırımcıların Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve yeni kurulacak Küçük Sanayi Siteleri (KSS) talepleri, geniş katılımlı toplantıyla değerlendirildi.

GÜNDEM - 1 yıl önce

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, ilgili kurum temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

“BU ŞEHRİ ÜRETİMLE BÜYÜTELİM”

Toplantıda konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman’da yükselen yatırım heyecanına dikkat çekerek, “Yalnızca tekstilde değil, gıda ve teknoloji gibi farklı sektörlerde de yatırımlara yönelmeliyiz. OSB’lerde kuracağımız Girişimci Akademisi ile sanayiye nitelikli insan kaynağı kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Batman’da kurulan alçı fabrikasının başarı hikâyesini paylaşan Nasıroğlu, “Batman’ın en güçlü aşireti; üreten, istihdam sağlayan ve büyüyen yatırımcılardır” ifadelerini kullandı. Yeni yatırım alanlarının hızla devreye alınacağını belirten Nasıroğlu, Oymataş OSB için ihalenin 22 Temmuz’da yapılacağını, Samanyolu OSB’nin ise tekstil yatırımları için özel olarak planlandığını duyurdu.

VALİ CANALP’TEN ORTAKLIK ÇAĞRISI: “VOLTRAN’I OLUŞTURUN”

Batman Valisi Ekrem Canalp, toplantıda yaptığı konuşmada yatırımcılara güç birliği çağrısında bulundu:
“Eğer tek başınıza gücünüz yetmiyorsa birleşin, Voltran’ı oluşturun. Limited şirket kurarak birlikte hareket edin. OSB’lerimizin hiçbirinin boş kalmasını istemiyoruz. Gönlümüzden geçen, bu alanların Batmanlı yatırımcılarla dolmasıdır.”
Canalp ayrıca, yarın açılışı yapılacak yeni arıtma tesisinin kente önemli bir katkı sunacağını, OSB’de Girişimcilik Akademisi’nin devreye gireceğini ve Batman Petrolspor’a destek verilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

BIÇAKÇI VE İKİZTEPE’YE YENİ SANAYİ MÜJDESİ

Toplantıda sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik projeler de paylaşıldı. Bu kapsamda, Bıçakçı ve İkiztepe bölgelerinde toplam 2 bin dönümlük alana kurulacak yeni Küçük Sanayi Sitelerinde, 135 sanayi parseli oluşturulacak. 7 farklı sektöre hitap edecek sanayi alanlarında yaklaşık 1000 işletmeye yer tahsisi yapılması hedefleniyor.
Batman Valiliği koordinasyonunda yürütülen projede imar planları, kadastro çalışmaları ve yer tahsisi hazırlıkları devam ediyor.

YENİ YATIRIMLAR İÇİN STRATEJİK DÖNEM

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yatırımcıları birlikte hareket etmeye davet ederek, “Küçük sermayeleri güç birliğiyle büyük yatırımlara dönüştürmeliyiz. Tek başınıza birçok işi yapabilirsiniz ama birlikte çok daha büyük adımlar atabiliriz. Önümüzdeki iki yıl içinde ekonomik dengeler oturacak, faizler düşecek. Bu nedenle hazırlığımızı bugünden yapmalıyız” dedi.

“BU BULUŞMA, BİR SON DEĞİL, YENİ BAŞLANGIÇ”

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Vali Ekrem Canalp, sürecin sadece bir toplantıyla sınırlı olmadığını vurguladı: “Bu toplantı, sadece yapıldı-bitti denilecek bir buluşma değildir. OSB’lerimizin hiçbiri boş kalmayacak. Gönlümüzden geçen, bu alanların Batmanlı yatırımcılarımız tarafından doldurulmasıdır. Şu ana kadar 200 civarında yer talebi geldi. Eğer tek başınıza bir şey yapamıyorsanız, o zaman düşlerinizi birleştirin, Voltran’ı oluşturun ve bir limited şirket kurarak birlikte yola devam edin. Bu süreci birlikte planlayalım, birlikte büyüyelim. Batman’ı hep birlikte üretimin ve kalkınmanın merkezi haline getirelim.”
Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ve yatırımcılara yol haritası sunulmasıyla sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA SPORUN YENİ ADRESİ

2025-07-02 14:26 - SPOR

PETROLSPOR'UN AÇIKLAMASI TARAFTARLARI ÜZDÜ

2025-07-06 14:33 - SPOR

KIZILDENİZ GERÇEKTEN KIZIL MI?

2025-07-06 16:41 - YAŞAM

ÇOCUKLARDA MİYOPİ RİSKİNE KARŞI 5 KRİTİK ÖNLEM!

2025-07-01 13:46 - SAĞLIK

YENİ YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

2025-07-04 16:57 - YEREL

KURŞUN'DAN MEDİCAL POİNT'E VEDA

2025-07-05 15:30 - YEREL

DOĞAL GAZA ZAM GELDİ

2025-07-01 22:06 - GÜNDEM

BAYGIN HALDE GÖRÜNTÜLENDİLER

2025-07-06 13:58 - GÜNDEM

KORİK’TE MAHALLE BULUŞMASI

2025-07-02 16:12 - YEREL

TÜP FİYATLARI EL YAKIYOR

2025-07-05 14:35 - YAŞAM

İlgili Haberler

500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI

22:34 - GÜNDEM

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

KESK’TEN OTURMA EYLEMİ KARARI

12:37 - GÜNDEM

ÇETİN: 15 TEMMUZ RUHU SONSUZA DEK YAŞAYACAK

17:57 - GÜNDEM

ŞANSİ: 15 TEMMUZ MİLLET İRADESİNİN ZAFERİDİR

15:56 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ACİL SERVİSTE ALIŞILMADIK VAKA

21:18 - SAĞLIK

KUYUMCULAR KEPENK KAPATTI

16:44 - YEREL

BİBER DOĞRARKEN ELİ YANANLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

16:38 - YEREL

HAZİNE’DEN SIKI PARA POLİTİKASI AÇIKLAMASI

16:32 - YEREL

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM