?>

10 ÜLKE FİLİSTİN'İ TANIYACAK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin devletini tanıyacaklarını açıkladı.

DÜNYA - 6 ay önce

Paris'in öncülük ettiği adımda İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülke yer alıyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin pazartesi günü Filistin devletini tanıyacağını açıkladı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Fransa ile birlikte 9 ülkenin daha bu adımı atacağı ve kararın New York'ta BM Genel Kurulu marjında düzenlenecek konferansta ilan edileceği belirtildi.

Macron, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, "Filistin devletini tanımak hem Filistinlilerin hem de israillilerin güvenlik ve barış içinde yaşayacağı kapsamlı bir barış planının parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Elysee kaynaklarına göre Filistin'i tanıyacak ülkeler şunlar: Fransa, İngiltere, Avustralya, Kanada, Belçika, Lüksemburg, Portekiz, Malta, Andorra ve San Marino. Konferansın eş başkanlığını Macron ile Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman yapacak. Bin Selman'ın toplantıya çevrim içi katılması bekleniyor.
Bu adım, siyonist rejimde tepkiyle karşılandı. İşgal hükümeti, Batı Şeria'nın ilhakını hızlandırma ve Kudüs'teki Fransız Konsolosluğu'nu kapatma gibi adımlar üzerinde duruyor. ABD'li Politico'nun aktardığına göre, işgal yönetimi ayrıca "israildeki Fransız mülklerine el koyma" seçeneklerini de gündemine aldı.
Fransa'dan ise sert yanıt geldi. Le Figaro'ya konuşan bir Fransız diplomat, Kudüs'teki Fransız Konsolosluğu'nun kapatılması halinde Paris'in de misillemede bulunabileceğini söyledi. Ancak Almanya ve Macaristan'ın itirazları nedeniyle Avrupa düzeyinde işgal rejimine yaptırım uygulanmasının şimdilik mümkün olmadığı kaydedildi.
Macron, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamada, ülkesinin Filistin'i tanıyacağını duyurmuş, ardından İngiltere, Kanada ve Avustralya başta olmak üzere birçok Batı ülkesi benzer karar alacaklarını açıklamıştı. 
Haftanın Öne Çıkanları

ZİRAİ DON FINDIĞI VURDU, KİLOSU BİN 200 TL'YE DAYANDI

2025-09-19 16:31 - GÜNDEM

YAŞAR CİĞER: BİR ÖĞRENCİ BİLE OLSA OKUL AÇIK KALACAK

2025-09-14 17:09 - RÖPORTAJ

DEMİR: BU MÜCADELE BENİM VASİYETİM OLACAK

2025-09-20 15:09 - GÜNDEM

KÜÇÜK SARAY VE MAĞARA EVLER YOĞUN İLGİ

2025-09-16 11:18 - KÜLTÜR

SİLAHLI SALDIRININ FAİLLERİ YAKALANDI

2025-09-15 08:47 - GÜNDEM

ARAÇ TARANDI! BİR AİLE YOK OLDU

2025-09-15 00:19 - ASAYİŞ

SEZON BAŞINDA KAPSAMLI TANITIM HAMLESİ

2025-09-18 12:12 - KÜLTÜR

FESTİVAL COŞKUSU KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI

2025-09-19 12:38 - KÜLTÜR

PETROL, KASASINI DOLDURDU!

2025-09-14 13:14 - SPOR

BATMAN FESTİVAL COŞKUSUNA HAZIRLANIYOR

2025-09-15 17:41 - KÜLTÜR

İlgili Haberler

MANAF’A İSVEÇ’TEN BARIŞ ÖDÜLÜ

10:52 - DÜNYA

ALTIN FİYATLARI YENİDEN YÜKSELDİ

10:30 - DÜNYA

AKİF MANAF: AMACIMIZ ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINI ENGELLEMEK

10:00 - DÜNYA

HÜRMÜZ BOĞAZI KAPANIRSA DÜNYA EKONOMİSİ SARSILIR

13:03 - DÜNYA

AKİF MANAF’A KÜRESEL BARIŞ ÖDÜLÜ

15:04 - DÜNYA

Günün Manşetleri

ARAÇTAN YÜKSELEN DUMAN PANİK YARATTI

18:23 - ASAYİŞ

SEFERLER GECEYE KADAR SÜRECEK

15:47 - YEREL

BAYRAMLAŞMADA BİRLİK TABLOSU

15:22 - YEREL

BAYRAMDA YOLDAKİ VATANDAŞLARA SICAK KARŞILAMA

16:25 - YEREL

BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR

15:26 - YEREL