?>

BATMANLI TAŞKIRAN BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan 9887 sayılı karar doğrultusunda Uluslararası Esnaf Birliği (UEB) resmen kuruldu.

YEREL - 6 ay önce

Merkezi İstanbul’da olacak birlik, 3335 sayılı Uluslararası Nitelikteki Teşekküllerin Kurulması Hakkında Kanun kapsamında uluslararası faaliyet yürütecek.
Kuruluş kararıyla birlikte Batmanlı iş insanı ve İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İlhan Taşkıran, hem kurucu üye hem de başkan yardımcılığı görevine getirildi. Taşkıran’ın görevlendirilmesi, başta memleketi Batman olmak üzere esnaf camiasında memnuniyetle karşılandı.

81 İLDE TEŞKİLATLANMA HEDEFİ

UEB Başkan Yardımcısı İlhan Taşkıran, birliğin Türkiye genelinde 81 ilde teşkilatlanmayı hedeflediğini belirtti. Taşkıran, şu ana kadar 47 ilde şubeleşme sürecinin başlatıldığını, 38 ilde resmi kuruluşun tamamlandığını ve 3 ülkede aktif çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Birliğin, yalnızca Türkiye’de değil Türk dili konuşan ülkeler ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki esnaf ve sanatkârları da tek çatı altında toplamayı amaçladığı ifade edildi.

ESNAFA DAYANIŞMA VE MALİYET AVANTAJI

UEB modeli kapsamında her ilde kurulacak yapılarla esnafın sorunlarının yerinde tespit edilerek çözüm süreçlerinin hızlandırılması planlanıyor. Kooperatifleşme sistemiyle ortak alım gücünün artırılması, üretici ve çiftçiden doğrudan tedarik sağlanarak maliyetlerin yüzde 20 ila 40 oranında düşürülmesi hedefleniyor. Toplu alım programı çerçevesinde gıda, temizlik ürünleri, un, yağ, motor yağı ve temel ihtiyaç kalemlerinde uygun fiyatlı tedarik sağlanarak esnafın zincir marketler karşısındaki rekabet gücünün artırılması amaçlanıyor.

“UEB K-KART” GELİYOR

Birlik bünyesinde hayata geçirilecek “UEB K-Kart” sistemi ile esnafın kendi arasında indirimli alışveriş yapabilmesi planlanıyor. Akaryakıt istasyonları, hastaneler, özel okullar, oto firmaları ve lojistik şirketleriyle kurumsal indirim anlaşmaları yapılması öngörülüyor.

ULUSLARARASI AÇILIM PLANI

UEB’nin orta vadeli hedefleri arasında Avrupa, Orta Doğu ve Türk Devletleri başta olmak üzere yurtdışında temsilcilikler açılması yer alıyor. İhracat yapmak isteyen esnaf ve KOBİ’lere pazar araştırması, firma tanıtımı, lojistik ve gümrük süreçlerinde danışmanlık desteği verilecek. Ayrıca oluşturulacak “ihtiyaç listesi” sistemiyle yurtdışındaki talebin doğrudan esnafa iletilmesi hedefleniyor.
Birliğin devlet kurumlarıyla koordineli şekilde yürütülmesi planlanan çalışmalarla esnafın güçlendirilmesi, üreticinin desteklenmesi ve Türkiye’nin ihracat kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. İlhan Taşkıran’ın başkan yardımcılığı görevinde sahadaki en önemli aktörlerden biri olması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN TEKNOLOJİ YOLCULUĞUNDA YENİ BİR SAYFA AÇTI

2026-02-11 17:17 - GÜNDEM

AKİF MANAF’A BİR BARIŞ ÖDÜLÜ DAHA

2026-02-13 13:09 - YAŞAM

BATMAN’A 301 MİLYON TL’YE VARAN DESTEK

2026-02-15 11:31 - GÜNDEM

TOKİ BÖLGESİNDE SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

2026-02-13 16:24 - GÜNDEM

ÖZEL HASTANELERDE ACİL SERVİS ÜCRETLERİNE DİKKAT

2026-02-15 12:36 - GÜNDEM

SOBADAN SIZAN GAZ HASTANELİK ETTİ

2026-02-16 14:07 - YEREL

TIR’IN DORSESİ RADAR ARACININ ÜZERİNE DEVRİLDİ

2026-02-17 13:32 - GÜNDEM

MUHTARLAR STM’DE TEK ÇATI ALTINDA

2026-02-13 16:04 - GÜNDEM

Sivil Toplum Modeli Örnek Gösterildi

2026-02-17 13:37 - GÜNDEM

BATMAN’DA ARACA SİLAHLI SALDIRI

2026-02-16 16:55 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

KUYUMCULAR KEPENK KAPATTI

16:44 - YEREL

BİBER DOĞRARKEN ELİ YANANLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

16:38 - YEREL

HAZİNE’DEN SIKI PARA POLİTİKASI AÇIKLAMASI

16:32 - YEREL

RAYBÜS YENİLENDİ, SEFERLER BAŞLIYOR

16:26 - YEREL

HAVALİMANI’NDA PİST ÇİZGİ VE İŞARETLEMELERİ YENİLENDİ

15:30 - YEREL

Günün Manşetleri

ACİL SERVİSTE ALIŞILMADIK VAKA

21:18 - SAĞLIK

KUYUMCULAR KEPENK KAPATTI

16:44 - YEREL

BİBER DOĞRARKEN ELİ YANANLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

16:38 - YEREL

HAZİNE’DEN SIKI PARA POLİTİKASI AÇIKLAMASI

16:32 - YEREL

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİNE HAKARET EDEN YANDI

16:27 - YAŞAM