?>

BATMAN’DA SAĞLIKLI MENOPOZ OKULU

Kadınlara Menopoz Süreci İçin Bilinçlendirme

SAĞLIK - 3 ay önce

Batman İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde görev yapan Aile Hekimliği Uzmanı Doktor Halide Betül Doğan, merkezde yürütülen "Sağlıklı Menopoz Okulu" programına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Uzm. Dr. Doğan, ortalama yaşam süresinin uzamasıyla birlikte kadın yaşamının yaklaşık üçte birinin menopoz sonrası dönemi kapsadığına dikkat çekerek, bu sürecin bilinçli ve sağlıklı bir şekilde yönetilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Menopozun yalnızca biyolojik bir değişim süreci değil; fiziksel, ruhsal ve sosyal yönleri olan doğal bir yaşam evresi olduğunu ifade etti.
Kadınların bu dönemi daha sağlıklı, aktif ve bilinçli geçirmelerini amaçlayan “Sağlıklı Menopoz Okulu”nun Sağlıklı Hayat Merkezlerinde ücretsiz olarak sunulan kapsamlı bir eğitim programı olduğunu belirten Doğan, program kapsamında; Menopoz sürecinde karşılaşılabilecek sağlık sorunları ve korunma yolları, Ruh sağlığının korunması ve psikososyal destek mekanizmaları, sağlıklı ve dengeli beslenme ilkeleri, düzenli fiziksel aktivitenin önemi ve uygulanabilir egzersiz önerileri gibi başlıklar ele alınacağını belirtti.
Eğitimlerle kadınların menopoz sürecine uyum sağlamaları, yaşam kalitelerinin artırılması, kronik hastalıklardan korunmaları ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarının hedeflendiğini ifade eden Uzm. Dr. Doğan, erken bilgilendirmenin ve doğru yönlendirmenin süreci daha konforlu hale getirdiğini söyledi.
“Sağlığınız için buradayız.” diyen Doğan, tüm kadınları bu önemli yaşam dönemine bilinçli hazırlanmak ve ücretsiz eğitimlerden faydalanmak üzere Sağlıklı Hayat Merkezlerine başvurmaya davet etti.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN PİLOT İL OLDU

2026-02-20 13:19 - YEREL

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ ADIMLAR

2026-02-20 13:11 - EĞİTİM

EDEBİYAT BİR VİCDAN MESELESİDİR

2026-02-23 15:38 - RÖPORTAJ

ALPARSLAN KUYTUL, BATMAN'DA İFTARA KATILDI

2026-02-22 13:53 - YEREL

PSİKOLOG KADER YILDIZ: AÇLIK MI, ARINMA MI?

2026-02-19 15:54 - RÖPORTAJ

TIR’IN DORSESİ RADAR ARACININ ÜZERİNE DEVRİLDİ

2026-02-17 13:32 - GÜNDEM

İFTAR SAATİNDE SİLAH SESLERİ 3 KİŞİ VURULDU

2026-02-22 21:33 - ASAYİŞ

6 SOSYAL MEDYA PLATFORMUNA YÖNELİK İNCELEME

2026-02-20 17:00 - TEKNOLOJİ

RASTGELE ATEŞ AÇTI, KISA SÜREDE YAKALANDI

2026-02-23 00:15 - ASAYİŞ

GERCÜŞ’TE FECİ KAZA: 1 ÖLÜ

2026-02-22 21:02 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

GAP HEMŞİRELİK HİZMET BİRİMİ HİZMETE AÇILDI

11:00 - SAĞLIK

SAĞLIKTA "BASKIN SEÇİM" TARTIŞMASI

11:07 - SAĞLIK

PETROLKENT’TE KANSER EĞİTİMİ

17:40 - SAĞLIK

İŞİTME ENGELLİLERE ÖZEL AKADEMİ

17:12 - SAĞLIK

HEPATİT B UYARISI: “ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

16:02 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

18:19 - YAŞAM

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAVUZDA BOĞULDU

17:58 - YEREL

OTOBÜS SEKTÖRÜNDE ZOR BAYRAM TABLOSU

17:36 - YEREL

BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR

16:43 - SİYASET

ARİFE ÇİÇEKLERİYLE YÜZLER GÜLDÜ

15:49 - YEREL