?>

AÇLIK VE İSRAF ARASINDAKİ ÇELİŞKİYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Türkiye’de milyonlarca insan temel gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, büyük miktarda gıdanın israf edilmesi dikkat çekiyor.

YEREL - 1 saat önce

Gıda israfının yalnızca ekonomik bir kayıp olmadığına vurgu yapılarak, üretimden tüketime kadar tüm süreçlerde daha etkin politikaların hayata geçirilmesi çağrısı yapıldı.

“İSRAF EDİLEN SADECE GIDA DEĞİL”

Gıdanın insanlara sunulan önemli bir nimet olduğu belirtilen açıklamada, israf edilen ürünlerle birlikte toprağın, suyun, çiftçinin emeğinin, üreticinin alın terinin ve ülke kaynaklarının da kaybedildiğine dikkat çekildi.
Açıklamada, vatandaşların israf konusunda bilinçlendirilmesinin önemli olduğu ancak mücadelenin yalnızca bireysel tüketim alışkanlıklarıyla sınırlı kalmaması gerektiği ifade edildi.

GIDA ZİNCİRİNDE KAYIPLARIN AZALTILMASI ÇAĞRISI

Hasat sonrası kayıpların azaltılması, depolama ve soğuk zincir altyapısının güçlendirilmesi, gıda bankacılığının yaygınlaştırılması ve marketlerde satışa sunulmayan ancak tüketilebilir durumdaki ürünlerin değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.
Özellikle çocukların küçük yaşlardan itibaren gıda israfı konusunda bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

ORGANİK ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILMALI

Yerel yönetimlere de önemli görevler düştüğü belirtilen açıklamada, organik atıkların kompost ve biyogaz tesislerinde değerlendirilmesiyle hem çevrenin korunabileceği hem de ekonomik değer oluşturulabileceği kaydedildi.
Dijital teknolojilerin üretim, stok ve tedarik süreçlerinde daha etkin kullanılmasıyla gıda zincirindeki kayıpların azaltılabileceği ifade edildi.

“GIDA İSRAFIYLA MÜCADELE MİLLÎ BİR GÖREVDİR”

Açıklamanın sonunda kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör ve vatandaşlara ortak sorumluluk çağrısı yapıldı.
Milletin alın terinin, çiftçinin emeğinin ve ülke kaynaklarının korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğu belirtilerek, “Gıda israfıyla mücadele millî bir görevdir.” mesajı verildi.
Haftanın Öne Çıkanları

FERNAS-TEKFEN’DEN 54,5 MİLYAR LİRALIK YENİ ADIM: ESENBOĞA METROSU GELİYOR

2026-08-11 12:59 - YEREL

YENİ BİR BATMAN YÜKSELİYOR!

2026-08-10 16:04 - YEREL

SİLAHLAR KONUŞTU: 25 YAŞINDAKİ GENÇ AYAĞINDAN VURULDU

2026-08-10 17:24 - ASAYİŞ

36 YAŞINDAKİ ADAM SİLAHLA VURULDU

2026-08-14 09:35 - ASAYİŞ

BATMAN’IN İDARİ HARİTASI DEĞİŞTİ: KÖY SAYISI 294’E ÇIKTI

2026-08-11 13:01 - YEREL

“BİR MAKİNE BATMAN’I MARKA YAPAR”

2026-08-13 15:59 - YEREL

PETROLSPOR MAÇINA GİDECEKLER DİKKAT!

2026-08-15 12:35 - SPOR

EMEKLİLERE AKARYAKITTA YÜZDE 4 İNDİRİM

2026-08-11 14:26 - YEREL

BATMAN’A 1.000 KİŞİLİK DEV İSTİHDAM

2026-08-13 14:19 - YEREL

KAMUDA ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI YAYIMLANDI

2026-08-16 11:00 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN’IN MERKEZİNDE İLGİNÇ GÖRÜNTÜ:

16:23 - YEREL

EKMEN: 17 AĞUSTOS’TAN DERS ÇIKARAMADIK, 6 ŞUBAT’TA AYNI ACILARI YAŞADIK

15:13 - YEREL

SÜRÜCÜ KURSLARINDAN KAVŞAK İÇİN ÇAĞRI: ÖNLEM ALINSIN

13:25 - YEREL

BİRLİK VAKFI’NDAN VALİ CANALP’E ZİYARET

13:17 - YEREL

108 KİŞİLİK YATILI KIZ KUR’AN KURSU YÜKSELİYOR

12:42 - YEREL

Günün Manşetleri

BATMAN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ TBMM GÜNDEMİNDE

16:35 - SİYASET

BATMAN’IN MERKEZİNDE İLGİNÇ GÖRÜNTÜ:

16:23 - YEREL

20 YAŞINDAKİ GENÇ AV TÜFEĞİYLE VURULDU

16:02 - ASAYİŞ

AÇLIK VE İSRAF ARASINDAKİ ÇELİŞKİYE DİKKAT ÇEKİLDİ

15:37 - YEREL

EKMEN: 17 AĞUSTOS’TAN DERS ÇIKARAMADIK, 6 ŞUBAT’TA AYNI ACILARI YAŞADIK

15:13 - YEREL