?>

HDP’Lİ UCA’DA VAKALARA DİKKAT ÇEKTİ

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Sağlık Bakanlığına Batman’daki covid-19 salgının artışını sordu.

SAĞLIK - 5 yıl önce

Batman'da enfekte olanların sayısındaki artışa dikkat çeken Uca, “Türkiye genelinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla 1 Haziran 2020’den itibaren ‘normalleşme’ sürecine girilmiştir. Ancak COVİD-19 vakaları devam ederken bu ‘normalleşme’ sürecine geçiş yapılmasından dolayı birçok ilde vaka sayısının arttığına dair bilgiler hem sağlık örgütleri tarafından açıklanmakta hem de basına yansımaktadır. Sağlık çalışanlarından ve basına yansıyan haberlerden edinilen bilgilere göre Batman’da COVID-19 vaka sayılarının ciddi biçimde arttığı gözlemlenmektedir. Sağlık Emekçileri Sendikasının (SES) verilerine göre, son iki haftadaki vaka sayısı, salgının ilk iki ayında Batman’da gözlenen toplam vaka sayısıyla aynıdır. 26 Mayıs tarihinde paylaşılan veri sayısı 534 iken, 26 Mayıs -10 Haziran arasındaki yeni vaka sayısı 328’dir. Tomografi ve şikâyet ile tespitli vaka sayısı ise 470’dir. Öte yandan 40 sağlık personelinin de enfekte olduğu tespit edilmiştir” dedi.

SORU ÖNERGESİNDE NELER VARDI

Batmanda artış gösteren covid-19 salgını ile ilgili Sağlık Bakanı Prof.Dr. Fahrettin Koca’ya soran HDP’li Uca “Batman’da vaka artışının bu denli fazla olmasının nedenleri nelerdir? 1 Haziran’daki “normalleşme” sürecinin vakaların artışındaki etkisi nedir?  Batman’da kaç ilçe, bina, kişi karantinaya alınmış durumda?  Batman’da enfekte olan vatandaşların ve sağlık çalışanlarının uygun karantina şartlarında tedavileri yapılmakta mıdır? Sağlık çalışanlarının enfekte olmasını engellemek için hastanelerde ne tür tedbirler alınmaktadır? ‘Normalleşme’ sürecine hastalığın seyri göz önüne alınarak ve toplum sağlığı gözetilerek mi yoksa ekonomik kaygılarla mı girilmiştir? Bilim Kurulu karar alma süreçlerine dâhil edilmiş midir? Alınan kararlar öncesi Bilim Kurulu hangi tavsiyelerde bulunmuştur? Bakanlığınız Odalarla ve ilgili kuruluşlarla vaka sayılarına dair verileri paylaşmakta mıdır?
Tüm dünya ikinci dalga tehlikesini konuşurken ülkemizde ikinci bir dalganın önlenmesine ilişkin herhangi bir planlama mevcut mudur?” şeklinde yazılı soru önergesi verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

NOVA OYUN SALONU GENİŞ MEKANI İLE HİZMETTE…

2020-06-07 13:25 - YAŞAM

2020-06-07 13:29 - YEREL

Yılan istilası

2020-06-09 16:12 - YEREL

Korona, nişan töreninde çıktı!

2020-06-11 12:39 - SAĞLIK

GASTROENTEROLOJİ CERRAHİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2020-06-08 13:36 - SAĞLIK

2020-06-08 12:31 - -

AYGÖL, NVİ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

2020-06-10 10:39 - GÜNDEM

GENÇLERE NELER OLUYOR?

2020-06-08 15:45 - YEREL

İŞTE BATMAN’IN KORONA BİLGİLERİ

2020-06-09 16:19 - SAĞLIK

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE YALÇIN DUALARLA YAD EDİLDİ

2020-06-09 15:50 - YAŞAM

İlgili Haberler

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ İKİNCİ MR DEVREDE

15:11 - SAĞLIK

YAŞLILIKTA FİZİKSEL AKTİVİTENİN ÖNEMİ

12:20 - SAĞLIK

İÇ DÜNYAMIZ ÖLÇÜLEBİLİYOR MU?

10:32 - SAĞLIK

YEMEKLERİN TADI KAÇMASIN

14:31 - SAĞLIK

DİŞ HASTANESİNDE EL HİJYENİ GÜNÜ FARKINDALIĞI

15:38 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

PKK SİLAH BIRAKTIĞINI AÇIKLADI

09:50 - GÜNDEM

MALİ MÜŞAVİRLER SEÇİME GİTTİ

20:03 - GÜNDEM

TEKİK’İN CENAZESİ GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ

17:08 - GÜNDEM

MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE BOĞULMA VAKASI

14:30 - GÜNDEM

EĞİTİMİN HAFIZASI BU MÜZEDE YAŞIYOR

14:03 - RÖPORTAJ