?>

HUBUBATÇILAR ZARAR GÖRDÜ

Hububatçı Esnafı Büyük Zarara Uğradı

GÜNDEM - 1 yıl önce

Batman'da altyapı yetersizliği nedeniyle kısa süreli etkili olan sağanakta Zahireciler ve Hububatçılar Pazarı'nda meydana gelen su baskını sonucu esnaf büyük zarara uğradı.
Her yağış yağdığında altyapı yetersizliği kentin birçok mahallesinde görüldüğü gibi Batman Zahireciler ve Hububatçılar Pazarı'nda da kendini gösterdi.
Meydana gelen etkili yağış sonucu Batman Zahireciler ve Hububatçılar Pazarı'nda açık havada bulunan tonlarca hububat zarar gördüğünü söyleyen Batman Zahireciler ve Hububatçılar esnafı, yetkililerden seslerini duymalarını istedi.
Yıllardır yaşadıkları altyapı sorununu defalarca iletmelerine rağmen her hangi bir girişimde bulunulmadığını söyleyen Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Işık, daha önce önlem alınsaydı esnafın bu denli zarar görmemiş olacağını ifade etti.
Yaşadıkları mağduriyetin çok büyük olduğunu belirten Işık, esnafın yetkililerden beklentisinin olduğunu ve yaşadıkları zarar karşılanıp en kısa sürede altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
"ZARARIMIZIN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ"
"Dün yaşanan ani yağışlar nedeniyle hububat pazarını su bastığını ve dışarda olan tüm ürünlerin su altında kalarak zarar gördüğünü dile getiren Işık, esnafın büyük zarar gördüğünü söyledi.
Işık, "Haziran ayında olduğumuz için bütün ürünlerimiz dışardadır. Altyapı sıkıntımız çoktan beri vardır ve gerekli yerlere de zamanında iletmiştik ama şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Milyonlarda değerinde malımız dışardadır ve yağıştan dolayı çoğu ziyan oldu. Hububat ıslandığında küflenmektedir. Eğer alt yapı sorunumuz olmasaydı bu mallarımız bozulmazdı. Buradaki tüm esnaflar mağdur durumdadır. Dün birkaç yetkili buraya geldi ama sorunumuza derman olmadılar. Yetkililerden isteğimiz yaşanan zararın karşılanması ve altyapı sorunu kısa sürede çözüm bulmalarıdır." ifadelerini kullandı.
"TÜM ESNAF ZARAR GÖRDÜ"
Yetersiz olan altyapının en kısa sürede yenilenmesi gerektiğini belirten esnaf Osman Yılmaz, Batman Belediyesine çağrıda bulunarak şunları söyledi:
"Burası Batman Hububatçılar Pazarıdır ve en büyük sıkıntımız olan alt yapı yetersizliğidir. Dün yağan yağmurdan dolayı tüm esnaf zarar gördü. Buğday ve arpalarımız bozuldu. Belediyenin ve valiliğin bir an önce bizlere destek vererek zararımızı karşılamalarını istiyoruz. En kısa zaman da altyapı yetersizliğinin de çözüme kavuşturulmasını istiyoruz."  
"KANALİZASYONLAR TIKANIYOR VE SU TAŞIYOR"
Dün yağan ani yağmurdan dolayı hububatçı esnafının zarar ettiğini belirten Ferzen Solak, "Hububat pazarında alt yapı yersizliği olduğu için biraz fazla yağmur yağdığında kanalizasyonlar tıkanıyor ve su taşıyor. Bundan dolayı yetersiz olan altyapımızın yenilenmesini istiyoruz. Tüm buğday ve hububatımız dışarda olduğu için bir önlem alınmazsa hepsi heba olacaktır. Burada bulunan tüm buğdayların bozulmaması için başka yerlere nakletmek zorunda kaldık. Batman Belediyesinden isteğimiz bu sorunumuza kısa sürede çözüm bulmalarıdır." şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

2024-06-07 12:27 - SAĞLIK

Eşinin acısına dayanamadı

2024-06-06 11:33 - GÜNDEM

CAMCILAR ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR!

2024-06-10 16:45 - GÜNDEM

HUBUBAT FİYATLARI AÇIKLANDI

2024-06-07 10:27 - GÜNDEM

HAVUZ SEFERBERLİĞİ

2024-06-09 14:05 - GÜNDEM

HASANKEYF’İN YENİLENEN YÜZÜ KARTAL’IN KADRAJINDA

2024-06-06 13:17 - KÜLTÜR

DURSUN: SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ

2024-06-06 13:29 - GÜNDEM

BATMAN'DA ÇEKİRGE İSTİLASI!

2024-06-09 14:16 - GÜNDEM

LÖSEV’DEN 50 BİN TL YARDIM ÇEKİ

2024-06-11 17:28 - YAŞAM

ÇETİN'DEN BELEDİYEYE ELEŞTİRİ

2024-06-09 16:07 - GÜNDEM

İlgili Haberler

MGK’DA GÜNDEM: TERÖRSÜZ TÜRKİYE, SURİYE VE GAZZE

10:14 - GÜNDEM

60 BİN AĞACA İHTİYAÇ VAR!

16:53 - GÜNDEM

ODA ÜYELERİNE ANLAŞMALI DESTEK

16:21 - GÜNDEM

TURKA, BAYİLİK BAŞVURULARINI ALMAYA BAŞLADI

16:08 - GÜNDEM

10 MİLYON LİRA ACİL DESTEK AKTARILDI

11:09 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MGK’DA GÜNDEM: TERÖRSÜZ TÜRKİYE, SURİYE VE GAZZE

10:14 - GÜNDEM

RUSYA’DA 8,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

10:11 - DÜNYA

ALTIN FİYATLARI FED ÖNCESİ YÜKSELİŞTE

09:46 - EKONOMİ

SAĞANAK VE SICAK UYARISI BİRLİKTE GELDİ

09:36 - YEREL

DÖVİZDE SABAH RÜZGARI

09:26 - EKONOMİ