?>

İç Denetçi Ahmet Sandal’dan seminer

Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda icra edilen semineri Etik Eğiticisi ve İç Denetçi Ahmet Sandal sundu.

EĞİTİM - 3 yıl önce

Batman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce organize edilen bir seminerde Batman İlindeki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerine yönelik “Kamu Görevlileri Etik Davranış İlke ve Kuralları, Etkili İletişim, İç Kontrol ve İç Denetim” konusunda 2 saat süreyle seminer verildi. 
Batman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Yardımcısı Abdüllatif Ayan, tüm katılımcılara ve seminer sunumcusu Ahmet Sandal’a teşekkür ederek, seminerin ana başlıkları olan dört konunun, etik değerler, iletişim, iç kontrol ve iç denetim konularının önemine kısaca dikkat çekti.
Çevre, Şehircilik Bakanlığı ve İklim Değişikliği İç Denetçisi ve Etik Eğiticisi Ahmet Sandal seminerde, Ülkemizin gelişen İli Batman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, semineri düzenleyen yetkililere ve dinleyicilere teşekkür etti.
MESLEĞİNE SADAKAT GÖSTERMEK
Şair Yazar ve Etik Eğiticisi Ahmet Sandal, “Yönetimde ahlak ve etik değerleri hakim kılmanın tarihlerden beri en ciddi bir mesele olarak görüldüğünü, etik değerlerin kamu görevlileri için hem özel hayatlarında, hem de kamu görevi sırasında büyük bir önem taşıdığını, bu konuda 2000 yıldan fazla bir süre önce fikir geliştiren ve etik değerlere dikkat çeken Filozof Platon’dan beri ilim adamları ve felsefecilerin çalışma yaptıkları, ancak etik yönetimde eskiden insanların daha az baskı altında oldukları, günümüzde etik değerlerin ve ahlak ilkelerinin kapitalizm ve materyalizmin ağır saldırısı altında her geçen gün aşındığını, kapitalist tüketim kalıplarının her yere sirayet ettiğini ve bu baskı altında insanlığın “harca, ye iç, tüket” üçgeninde kaybolmak üzere olduğunu,  etik ve hukuk arasındaki farklar olduğunu, etik değerlerin hukuktan daha önce yer alıp hukuka temel teşkil ettiğini, ahlaki yozlaşmaların yalnızca kamuda değil, özel sektörde de büyük bir mesele oluşturduğunu, Kamu görevlilerin iletişimdeki saygı, sevgi, empati ve sempati kurallarına uyduklarında etkili yönetimin gerçekleştirileceğini, her meslek mensubunun, mühendisin, doktorun, öğretmenin, hukukçuların, sosyoloğun, esnafın, tüccarın, işçi ve memurun mesleklerinin dört önemli kuralları olan, her mesleğin dört önemli kuralı olan doğruluk, ehliyet, yasalara uymak ve mesleğine sadakat göstermek konularına tam riayet etmeleri halinde etkinliğin ve toplumsal huzurun sağlanacağını, ancak günümüzde toplumun büyük kısmında toplumda meslek ahlakının, iş ahlakının maalesef yerlerde süründüğünü, tabi istisnalar hariç olmak üzere bu tespitte bulunduğunu, işini doğru ve güzel yapan az sayıdaki meslek mensuplarına saygı duyduğunu, genellikle insanların işlerini iyi ve doğru yapmak yerine para kazanmak derdinde olduklarını” belirtti.
DOĞRULUĞA ÖNEM VERMEK GEREKİR
Etik Değerler seminerinin ardından Etkili İletişim üzerinde de bilgiler verip anlatımda bulunan Ahmet Sandal, “Doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişiyle doğru mesajın verilmesi halinde etkili iletişim gerçekleşeceğini, iletişimde beden dilinin ve davranışların sözlerden ve konuşmalardan daha fazla önem taşıdığını, iletişimde sempati, sevgi, saygı ve empatinin en başta geldiğini” anlattı.
Şair Yazar ve Etik Eğiticisi Ahmet Sandal, “Hiçbir şey için geç değildir, kamu görevlilerinin yaşları ne olursa olsun, genç ya da yaşlı fark etmez, topluma ve vatandaşlara her zaman hizmet etmek için azim ve irade taşımaları gerektiğini, vatandaş odaklı düşünerek empati ile davranarak güzel bir yönetim gerçekleştirilebileceğini, adalet ve doğruluktan şaşmadan çalışmak için yanlışın neresinden dönülse kârdır anlayışıyla adalete ve doğruluğa önem vermek ve bunları gerçekleştirilmek gerektiğini” belirtti.
Seminere katılan 150 civarında kamu görevlisine etik değerler, etkili iletişim ve iç kontrol ve iç denetim hakkında eğitim ve bilgilenme sağlandı. Seminer sonunda Ahmet Sandal, dinleyicilere mevcut olan kitaplarını hediye etti. Seminere katılanlara katılım belgesi verileceği öğrenildi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Dicle'ye yeni baraj!

2023-08-22 16:50 - GÜNDEM

İkinci kez ev sahipliği yapıyor

2023-08-24 16:50 - TEKNOLOJİ

Kaf kaf geri adım attı!

2023-08-23 17:21 - SPOR

Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi yayınlandı

2023-08-24 01:55 - GÜNDEM

Çiftçiler şokta, mısır fiyatı belli oldu

2023-08-22 20:47 - GÜNDEM

Kozluk'ta can pazarı: 1 ölü, 9 yaralı

2023-08-20 12:13 - GÜNDEM

Milletvekili Ramanlı: Sosyal patlamalara neden olacak

2023-08-22 16:45 - SİYASET

Kılavuz yayımlandı

2023-08-21 14:51 - EĞİTİM

Tarlada atanamayan öğretmen var

2023-08-25 16:25 - SİYASET

1 ayda 2. kez yandı

2023-08-20 18:07 - -

İlgili Haberler

BATMAN ÜNİVERSİTESİ 20. YILINA HAZIRLANIYOR

13:44 - EĞİTİM

ÖZEL YETENEK SINAVI BU TARİHTE BAŞLIYOR

16:38 - EĞİTİM

TİLMİS İLK-ORTAOKULU KAPILARINI AÇIYOR

15:50 - EĞİTİM

LİSEYE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ SÜREÇ BAŞLIYOR

15:49 - EĞİTİM

81 İLİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BULUŞTU

08:35 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

PETROLSPOR’DAN BATMAN’A ÇAĞRI: BU TAKIMA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

16:54 - SPOR

3 OPERASYON: 5 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

16:13 - ASAYİŞ

YENİ NASIROĞLU İŞ MERKEZİ KURUMSAL FİRMALARA KİRALANACAK

16:06 - YEREL

TERZİYE GİDİYORUM DEDİ, BİRDAHA DÖNMEDİ

15:57 - YEREL

ÇOCUKLAR SOLUĞU BURADA ALDI

13:46 - YEREL