?>

Işık, 5 yılda 58 Milyonluk yardıma aracı oldu

Batmanlı Gazeteci İlhamı Işık, son 5 yılda sosyal medyada bir devrim yaratarak, dar gelirli vatandaşların imdadına yetişiyor.

GÜNDEM - 2 yıl önce

5 yılda 27 milyon TL’yi bulan fatura ödemesi ve yaklaşık 31 milyon TL’yi bulan giyim, gıda, tekerlekli sandalye ve benzer insani ihtiyaçlara aracı olan Işık, son dönemlerde azalan destekler için vatandaşlara çağrıda bulundu.
IŞIK, “ÖDENDİ KURBAN”
İstanbul’da ikamet eden Batmanlı Gazeteci İlhami Işık, sosyal medyayı en etkin kullanan isimler arasında yer alıyor. Kamuoyunda “Balıkçı” lakabıyla bilinen Işık, sosyal medyadaki aktifliğini yardım çalışmalarında da kullanarak, büyük bir destek ağı oluşturdu. Gelir seviyesi düşük vatandaşların ödeyemediği elektrik, su ve doğalgaz faturalarını sosyal medya hesabından paylaşarak, takipçilerinden ödenmesini isteyen deneyimli gazeteci, bu şekilde son 5 yılda yaklaşık 100 bin ailenin, yaklaşık 27 Milyon TL’yi bulan fatura borçlarının ödenmesini sağladı. Paylaştığı faturalar hayırseverler tarafında ödendiği esnada faturayı “ödendi kurban” notunu paylaşan Işık, sosyal medyada büyük takdir topluyor. Fatura ödemelerinin yanı sıra, yine son 5 yılda giyim, gıda, tekerlekli sandalye ve benzer insani ihtiyaçlar için de çaba sarf eden Işık, bu alanda da 31 milyon liralık desteklere aracı oldu.
YOKSULA KİMLİĞİ SORULMAZ
5 yılda aracı olduğu yardım miktarı 58 milyon TL’yi bulan Batmanlı Gazeteci İlhami Işık, özellikle seçim sürecinin ardından fatura ödemelerinde sıkıntılar yaşandığını belirtti. Işık, “Sosyal medya üzerinde çok güzel bir paylaşım ağı oluşturduk. Bugüne kadar yaklaşık 100 bin ailenin faturasını ödemek için aracı olduk. Son yıllarda ekonomide yaşanan sıkıntılar fatura miktarlarını bir hayli yükseltti, bu rağmen vatandaşlar desteklerini esirgemediler. Ancak geçtiğimiz ay yapılan seçimlerin ardından sonuçları beğenmeyen bazı vatandaşlar, durumu gelir seviyesi düşük yurttaşlarımıza bağlayarak, fatura ödemelerinden geri durmaya başladılar. Bu beni en çok üzen durumlardan biri oldu. Hepimiz bilmeliyiz ki, yoksula dili, dini, ırkı veya kimliği sorulmaz. İnanıyorum ki, destek veren vatandaşlarımız kısa zamanda bunun farkına varır ve destekler yeniden eskisi gibi devam eder” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANLI ZEKERİYA KAYA, BAKAN YARDIMCISI OLDU

2023-06-23 10:55 - GÜNDEM

20 BİN METREKARELİK ALAN PARK OLACAK

2023-06-22 17:13 - YEREL

BEŞİRİ'YE YENİ HÜKÜMET KONAĞI YAPILACAK

2023-06-22 14:04 - YEREL

BATMAN'DA EKMEĞE ZAM GELDİ

2023-06-23 10:56 - GÜNDEM

BELEDİYE TANDIRLARI YENİLENİYOR

2023-06-20 16:32 - YAŞAM

ENES KILIÇ NEREDE?

2023-06-20 17:09 - GÜNDEM

Batman’a yeni kompleks bir Kent Mezarlığı yapılıyor

2023-06-25 16:54 - YEREL

Tanrıseven’e İngiltere’den ödül!

2023-06-26 18:08 - DÜNYA

İHD’de yeni yönetim seçildi

2023-06-25 17:36 - GÜNDEM

BAŞARAN: MİSYONUMUZ DA VİZYONUMUZ DA İNSAN ODAKLI

2023-06-23 18:05 - YAŞAM

İlgili Haberler

GAP MAHALLESİ'NDE SİLAHLAR KONUŞTU

23:13 - GÜNDEM

BU STANDLARI KİM DENETLİYOR?

17:18 - GÜNDEM

BORÇLU ABONEYE ELEKTRİK VERİLMEYECEK

17:01 - GÜNDEM

EVDE YANGIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNERİLER

16:14 - GÜNDEM

KAVURUCU SICAKLAR GELİYOR

15:42 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

GAP MAHALLESİ'NDE SİLAHLAR KONUŞTU

23:13 - GÜNDEM

BU STANDLARI KİM DENETLİYOR?

17:18 - GÜNDEM

BATMANLILAR EN AZ HANGİ İLDE YAŞIYOR?

17:09 - YAŞAM

BORÇLU ABONEYE ELEKTRİK VERİLMEYECEK

17:01 - GÜNDEM

KIZILDENİZ GERÇEKTEN KIZIL MI?

16:41 - YAŞAM