?>

KORONA MÜCADELESİ

17 yıl önce karaciğer nakli olan 63 yaşındaki vatandaş, yakalandığı korona virüsü yenmeyi başardı.

SAĞLIK - 5 yıl önce

Hasankeyf ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki kamu çalışan Zeki Kurşun, korona virüse karşı verdiği zorlu mücadeleyi anlattı. Koronavirüsten bizde nasibimizi aldık diyen Zeki Kurşun: "2003 yılında İzmir Ege Üniversitesinde karaciğer nakli olmuştum. Bundan dolayı da sağlığıma daha çok dikkat ediyordum. Bir gün grip oldum. Önce geçer diye bekledim fakat geçmedi. Halsizdim. Öksürüyordum ve ateşim çıkıyordu. Karaciğer nakli olanlarda ateş zaten biraz daha yüksek olduğundan dolayı önce önemsemedim. Hastaneye gitmeye karar verdim.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

“İlçede yaşadığım için Hasankeyf Devlet Hastanesine müracaat ettim. Yapılan ilk tetkiklerimden sonra coronavirüs şüphesiyle, Batman Bölge Devlet Hastanesine ambulansla  getirildim. Bölge Hastanesinde yapılan tetkikler sonucunda bana covit olduğum söylendi ve hemen hastaneye yatışım yapıldı. 13 gün hastanede kaldım. Doktorum ve servisteki tüm personel benimle çok ilgilendi. Hepsinden çok memnun kaldım. Evimde gibi hissettim. Aslında sağlık çalışanları da çok zor bir süreçten geçiyor. Onlar da hayatları pahasına bizimle ilgileniyorlar. Rabbim hepsinin yardımcısı olsun.”

KENDİMİ EVİMDE 2 AY KARANTİNAYA ALDIM

Hastanedeki tedavisinin ardından evinde kendini iki ay izole ettiğini ifade eden duyarlı vatandaş Zeki Kurşun: “Taburcu olup eve geldiğimde de bazı şeylere çok dikkat ettim, kendimi iki ay odamda karantinaya aldım. Lavaboya gideceğim zaman bile evdekilerle karşılaşmamak için haber veriyordum onlarda tedbir alıyordu. Bu hastalıkta moral çok önemli. Moralimi hep yüksek tuttum. Sonuçta ben karaciğer nakli olmuştum ve bu korona virüsten daha zor bir süreçti. Bunun üstesinden gelmiştim, koronayı mı yenemeyecektim. Çok şükür şimdi çok iyiyim. Tüm hastalara da şifa diliyorum. Hastalığım sürecinde arkadaşlarım, dostlarım ve çevrem beni hep arayıp sordular bu ilgi de beni çok mutlu etti. Sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyen kurallarına şimdi daha çok dikkat ediyorum. Bir başkasının benden dolayı bu virüse yakalanması bana korona olmaktan daha zor gelir. (Basın Bülteni)
Haftanın Öne Çıkanları

Bodakçı, Diyarbakır’a atandı

2020-07-26 15:27 - SAĞLIK

Ayaz yeniden başkan seçildi

2020-07-20 15:23 - YEREL

ORAKÇI, VEFAT ETTİ

2020-07-19 15:59 - GÜNDEM

Organize Büfe yeni yerinde

2020-07-23 15:36 - YEREL

Kantar'da kavga! 18 kişi yaralı...

2020-07-19 18:43 - YAŞAM

“Muhalefetin sesi kısılmaya çalışıyor”

2020-07-23 16:58 - SİYASET

BATMAN’DA EN GENÇ KORONA ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ!

2020-07-24 17:33 - SAĞLIK

BOĞAZİÇİ KOLEJİ BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRİYOR

2020-07-20 13:45 - EĞİTİM

FACİADAN DÖNÜLDÜ

2020-07-22 12:20 - YEREL

Köylülerden yol kapatma eylemi

2020-07-26 12:15 - YAŞAM

İlgili Haberler

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ İKİNCİ MR DEVREDE

15:11 - SAĞLIK

YAŞLILIKTA FİZİKSEL AKTİVİTENİN ÖNEMİ

12:20 - SAĞLIK

İÇ DÜNYAMIZ ÖLÇÜLEBİLİYOR MU?

10:32 - SAĞLIK

YEMEKLERİN TADI KAÇMASIN

14:31 - SAĞLIK

DİŞ HASTANESİNDE EL HİJYENİ GÜNÜ FARKINDALIĞI

15:38 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

MALİ MÜŞAVİRLER SEÇİME GİTTİ

20:03 - GÜNDEM

TEKİK’İN CENAZESİ GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ

17:08 - GÜNDEM

MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE BOĞULMA VAKASI

14:30 - GÜNDEM

EĞİTİMİN HAFIZASI BU MÜZEDE YAŞIYOR

14:03 - RÖPORTAJ

ÇİÇEK: KIYMETLİ BİR DOSTTU

13:53 - SİYASET