?>

MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR

SAĞLIK - 3 yıl önce

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: MHRS randevularının iptal edilmemesi ciddi mağduriyet oluşturuyor.  Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı açıklamada, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevuların, hastaneye gidilmediği halde iptal edilmemesinin ciddi mağduriyetlere neden olduğunu söyledi.
MHRS randevularındaki en büyük sıkıntının iptal edilmeyen randevular olduğuna işaret eden Dursun, bu durumun başka hastaların randevu bulamamasına sebep olduğunu belirtti.
Dursun, "Hasta randevusunu alıyor, bununla beraber hastaneye geliyor ama bu süre içerisinde bulduğu veya rica ettiği bir hekimle açılan bir randevuyla muayenesini oluyor. Ancak hastaneden çıktıktan sonra hasta daha önce almış olduğu randevusunu iptal etmemektedir. İptal etmediği randevu hâlâ sistemde kayıtlı olduğu için başka hastaların randevu almasının önüne geçmektedir" dedi. İptal edilecek randevuların başka hastaların hastaneden randevu bulmasına neden olacağını vurgulayan Dursun, vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermeleri gerektiğini ifade etti.
"AİLE HEKİMLİKLERİNE GİDİLMESİ HASTANE YOĞUNLUĞUNU AZALTACAKTIR"
MHRS randevularına gitmeyen hastaların randevusunu iptal etmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Dursun, şöyle devam etti: "Bunun dışında hastalarımızın daha çok dikkat etmesi gereken noktalardan bir tanesi de aile hekimliklerini aşıp ikinci veya üçüncü basamak hastanelere gitmesidir. Birinci basamak aşıldıktan sonra hastanelerimizde maalesef yoğunluklar oluşmaktadır ve yoğunlukların oluşmasındaki sebeplerden bir tanesi de budur. Aile hekimliklerinde yapılacak olan muayeneler ayakta muayeneler olup hastalarımızın yüzde 30-40'ını bu şekilde azaltacaktır."
"VATANDAŞLARDAN HASSASİYET BEKLİYORUZ"
Aile hekimliklerinin bilinçli kullanılması hastanedeki randevu sisteminde oluşan yoğunluğun önüne geçeceğine dikkat çeken Dursun, "MHRS randevularına gidilemediğinde özellikle iptali söz konusu olduğunda hastalarımız da daha kolay, sağlıklı randevuya ulaşabilecektir. Aylık veya yıllık ortalamada ciddi rakamlara tekabül ettiği için bu uyarıları ve hatırlatmaları yapmakta fayda buluyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesi çok önemlidir" ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2023-04-04 16:51 - GÜNDEM

BIÇAKLI KAVGA:1 YARALI

2023-04-04 16:43 - GÜNDEM

İŞTE, BATMANIN YENİ İMAR KRİTERLERİ

2023-04-07 15:53 - GÜNDEM

BOZDAĞ BATMAN'DAYDI

2023-04-04 16:46 - GÜNDEM

UZMAN DOKTOR GÖREVE BAŞLADI

2023-04-06 10:41 - SAĞLIK

MHP'DE İSTİFA ŞOKU

2023-04-06 14:38 - SİYASET

EN BÜYÜK İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

2023-04-10 17:33 - GÜNDEM

ESENTEPE'YE ŞELALE YAPILIYOR

2023-04-10 17:29 - YEREL

TOKİ'DE SİLAHLI SALDIRI

2023-04-10 23:16 - GÜNDEM

BATMANLI TAEKWONDOCULARIN BAŞARISI

2023-04-11 15:09 - SPOR

İlgili Haberler

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

SAĞLIK EKİPLERİ KADINLAR İÇİN SEFERDE

10:36 - SAĞLIK

160 ÖĞRENCİYE SAĞLIK TARAMASI

16:42 - SAĞLIK

200 YATAKLI YENİ HASTANE YAPILACAK

09:33 - SAĞLIK

DÜNYA TÜBERKÜLOZ GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

14:32 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

7 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

16:43 - YEREL

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

YOĞUN YAĞIŞLAR HASTALIK RİSKİNİ ARTIRIYOR

15:01 - YEREL

PLAKA DEĞİŞİMİNDE ŞOFÖRLER ODASINDA YOĞUNLUK

14:27 - YEREL

İŞ DÜNYASI VERGİ VE SGK YAPILANDIRMASINI BEKLİYOR

14:23 - YEREL