?>

"Herkes için aşılama insanlık için mümkün”

Dünya Aşı Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz, aşının hayat kurtardığını vurguladı.

SAĞLIK - 5 gün önce

Her yıl 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Aşı Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz, aşının hayat kurtaran en etkili ve ekonomik sağlık müdahalelerinden biri olduğunu vurguladı.
Solmaz, aşıların yalnızca bireyleri değil, toplumun tamamını bulaşıcı hastalıklara karşı koruduğunu belirterek, "Aşılama, her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtarıyor. Toplumsal bağışıklığın sağlanması için herkesin aşı takvimine uyması büyük önem taşıyor." dedi.
Bu yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen temanın "Herkes için aşılama insanlık için mümkün" olduğunu hatırlatan Solmaz, aşılama konusunda farkındalık oluşturmanın ve çocuklarla yetişkinleri aşıyla önlenebilir hastalıklardan korumanın öncelikli hedef olduğunu ifade etti.

YENİ AŞILAR TAKVİME EKLENDİ

2025 yılı itibariyle Türkiye’de çocukluk çağı aşı takvimine “6’lı karma aşı” eklendi. Ayrıca gebelik döneminde uygulanan tetanos ve difteri aşısına boğmaca bileşeni de dahil edilerek, “Tdap” aşısı her gebelikte uygulanmaya başlandı.
1981 yılından bu yana sürdürülen Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında çocukluk döneminde 13 hastalığa karşı aşı uygulandığını belirten Solmaz, bu sayede çocuk felci, difteri ve yenidoğan tetanosu gibi hastalıkların Türkiye'de uzun süredir görülmediğini söyledi.
Ancak kızamık gibi bazı hastalıkların hâlâ dünya genelinde yayılım gösterdiğini dile getiren Solmaz, eksik aşılı çocukların aşılanmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

AİLELERE ÇAĞRI: "AŞILARI ZAMANINDA YAPTIRIN"

Her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı olduğunu vurgulayan Solmaz, “Çocuklarımızı bulaşıcı hastalıklardan korumanın en etkili yolu aşılamadır. Bu nedenle tüm aileleri, çocuklarının aşılarını zamanında yaptırmaları konusunda bir kez daha duyarlılığa davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’A 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GELİYOR

2025-04-23 15:34 - EKONOMİ

GÖZLER YENİ BATI ÇEVREYOLUNDA

2025-04-24 16:10 - YEREL

TEİAŞ BATMAN’DA 5 PERSONEL ALACAK

2025-04-21 16:18 - YEREL

ESNAFTAN 'ÇUKUR' TEPKİSİ

2025-04-24 17:15 - GÜNDEM

MAHALLELİ BU YOLDAN MEMNUN DEĞİL

2025-04-23 17:18 - YEREL

BATMAN’A 951 KONUTLUK DEV PROJE

2025-04-18 16:22 - GÜNDEM

60 DÖNÜMLÜK YENİ MESİRE ALANI AÇILDI

2025-04-21 15:06 - YEREL

BATMAN'DA FECİ KAZA!

2025-04-19 13:20 - ASAYİŞ

TANRISEVEN: KIRKLARELİ'DE FUTBOL ŞÖLENİ YAŞANACAK

2025-04-24 15:41 - YEREL

16 KİŞİYE ADLİ İŞLEM

2025-04-18 14:12 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

BATMAN'DAN ÖRNEK PROJE

14:36 - SAĞLIK

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ: 13 BİN 774 ZİYARET

14:29 - SAĞLIK

KALP SAĞLIĞI İÇİN BİLGİLENDİRME SEFERBERLİĞİ

11:55 - SAĞLIK

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN BİLGİLENDİRME

11:42 - SAĞLIK

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BELEDİYEDE TÜTÜN EĞİTİMİ

10:13 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

ODUNCU'DAN 1 MAYIS ÇAĞRISI

06:47 - SİYASET

BU ARMA SAHİPSİZ KALMAYACAK

21:43 - SPOR

ELEKTRİK ALTYAPISI İÇİN KIRSAL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

17:08 - YEREL

MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

17:08 - YAŞAM

KÜLTÜREL ŞÖLEN 4 MAYIS’TA

15:02 - YEREL