?>

RAMANLI, SEÇİLMİŞ BİRİNİN YERİNE YİNE SEÇİLMİŞ GETİRİLMELİ

GÜNDEM - 1 yıl önce

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman, Mardin, Halfeti ve Esenyurt belediyelerine kayyum atanmasını eleştirerek, görevden alınan belediye başkanlarının yerine belediye meclisinden bir kişinin geçmesi gerektiğini vurguladı. Ramanlı, halkın iradesinin önemine dikkat çekerek, bu konuda HÜDA PAR'ın temel ilkelerine sahip çıktıklarını belirtti.
HALKIN İRADESİNİN YOK SAYILMASIDIR
Bir televizyon programına katılan HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı, kayyum atamalarının halkın iradesini hiçe sayan bir uygulama olduğunu savundu. Seçilmiş kişilerin yerine yine seçilmiş bir kişinin getirilmesi gerektiğini ifade eden Ramanlı, "Belediye başkanı hakkında yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek belediye meclisinin işlevsiz bırakılması, halkın iradesinin yok sayılmasıdır" dedi.
EMEĞE YAZIK
Sosyal medya hesabından da konuyu gündeme taşıyan Ramanlı, "Seçimlere katılan partilerin, adayların ve seçmenin emeğine yazık değil mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.
KENDİ İLKELERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Ramanlı, programda şu açıklamalarda bulundu: “Kendi ilkelerimize sahip çıkarak hareket ediyoruz; halkın iradesi esastır. Seçilmiş olmak kimseye suç işleme hakkı vermez, yargılanabilir ve cezasını çeker. Ancak bir kişinin suçu yüzünden tüm belediye meclisini işlevsiz kılacak bir uygulama yapılmamalıdır. Belediye meclisi, içinden bir başkan vekili seçebilmelidir; seçilmişin yerine seçilmiş gelmelidir.”
 
Haftanın Öne Çıkanları

ESKİ EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT

2024-11-04 15:48 - GÜNDEM

TOPLUMDA UMUT VE MERAKLI BEKLEYİŞ VAR

2024-11-03 13:01 - RÖPORTAJ

Yapay Zeka, Batman'da Öğretmen Oldu!

2024-11-01 11:14 - TEKNOLOJİ

GELENEKSEL MESLEKLER AZALIYOR, YENİ SEKTÖRLER BÜYÜYOR

2024-10-29 15:46 - RÖPORTAJ

PUHU BAYKUŞU YARALI HALDE BULUNDU

2024-10-30 10:26 - TEKNOLOJİ

EKMEN’DEN BAHÇELİ’NİN ÇAĞRISINA DESTEK

2024-10-30 15:22 - RÖPORTAJ

BATMAN NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRÜ CANER CAVİT KÖSEK, UŞAK'A ATANDI

2024-10-30 15:19 - GÜNDEM

ESKİ OYUNLAR VE OYUNCAKLAR

2024-10-31 16:13 - GÜNDEM

HASANKEYF BELEDİYE BAŞKANI TUTUŞ: HASANKEYF DÜNYA KENTİ VE BU TARİHE SAHİP ÇIKILMALI

2024-10-30 15:23 - YAŞAM

HÜDA PAR BATMAN İL BAŞKANI DAVUT ŞAHİN:

2024-11-03 15:48 - SİYASET

İlgili Haberler

SİLAHSIZLANMA YETMEZ, YASAL GÜVENCE GEREK

15:29 - GÜNDEM

CEZAEVİNDEKİ ÖLÜMLER İÇİN MECLİS’E İNCELEME BAŞVURUSU

11:57 - GÜNDEM

YAPAY ZEKÂ ÇAĞINDA DİJİTAL PROPAGANDA VE GERÇEKLİK KRİZİ

10:15 - GÜNDEM

KUTLAMALARA SÜRPRİZ BİR SANATÇI DAHA

13:46 - GÜNDEM

BU FIRSAT KAÇARSA YENİSİ YOK

13:13 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

GENÇ AŞÇILARDAN BÜYÜK BAŞARI

16:40 - YEREL

ÇATALSU KÖYÜ’NDE ALTYAPI ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

16:15 - YEREL

VALİ CANALP YANGIN ZİRVESİNDE

16:04 - YEREL

YASA GECİKTİKÇE SÜREÇ TIKANIYOR

15:32 - SİYASET

SYDV VERİLERİ DİKKAT ÇEKTİ

15:31 - YAŞAM