?>

Ramanlı Siirt’te konuştu

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin Siirt 4'üncü Olağan Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

SİYASET - 2 yıl önce

14 Mayıs seçimlerinin, HÜDAPAR için bir milat olduğunu ifade eden Ramanlı, kuruldukları 2012 yılından bu yana tarihe yön veren geçmiş siyasi hareketler gibi pek çok badireler atlattıklarını söyledi.
"NETİCESİ BİZE RAHMET OLDU"
Ramanlı, "Coğrafyamız siyaset yapmanın çok zor olduğu bir coğrafya; şehidler verdik, ambargolara maruz kaldık, karalama kampanyaları haddinden fazlaydı. Sesimiz duyulsun istenmedi, kimse bizim varlığımızdan haberdar olunsun istenmedi. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verme kararımız ve ardından AK Parti ile milletvekili seçimlerine katılma kararımızın hemen akabinde adeta bütün Türkiye, muhalefetin saldırılarıyla HÜDAPAR'ı duymaya başladı. O kadar kirli propaganda yürütüldü ki ne bayrak ne bölücülüğümüz ne teröristliğimiz ne kadın düşmanlığımız ne de eğitim düşmanlığımız kaldı. Olmadık bir biçimde bize saldırdılar ama neticesi bize rahmet oldu. Bizi duymayanlar duyma fırsatı yakaladı. Merak ettiler, sevmeyenler sevmeye başladı. Belki 10 yıl boyunca yaptığımız o kadar çalışmanın birkaç katı kadar sesimiz duyulmuş oldu." ifadelerini kullandı.
"MİLLETİN TEMSİLCİLERİ ARTIK MECLİS'TE"
HÜDAPAR'ın Meclis'e girmemesi için ellerinden geldiğince engellenmeye çalışıldığını ifade eden Ramanlı, "Bize, 'Sayın Cumhurbaşkanı'na destek bitmiş, AK Parti artık batan bir gemidir. Niçin onlarla ittifak kurmaya çalışıyorsunuz?' diyorlardı. Dönüp AK Parti'ye de 'neden HÜDAPAR ile ittifak yapıyorsunuz, HÜDAPAR kazandırmaz kaybettirir, 2 getirecekse 5 götürür' diyorlardı. Ama öyle sağlam bir iradeyle ittifaka girdik ki neticesi 4'te 4 geldi. Bugün artık HÜDAPAR, bütün engellemelere rağmen, bütün kara propagandalara rağmen Meclis'te." diye konuştu.
Yeni anayasa çağrılarını yineleyen Ramanlı, "Darbecilerin bize zorla dayattığı 82 anayasasının hala yükünü taşımak zorunda kalıyoruz. Bu anayasa ki devleti milletle kavgalı hale getirdi. Toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürdü. Siyasetin itibarını sıfırladı, yüksek yargıyı bile birbirine düşürmeyi başardı. Milletin temsilcileri artık Meclis'te ve yeni anayasayı yapma iradesi elbette var. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ediyorum. Artık birbirimizle çekişmenin, eski defterleri karıştırmanın bir anlamı yok. Eğer bu memleketi seviyorsak, bu millete sevdalıysak gelin bu millete yaraşır, bu milletin layık olduğu bir anayasa yapalım." ifadelerini kullandı.
"LÜTFEN İNİSİYATİF ALIN, ADAY OLUN"
Kendilerine bugüne kadar düşmanlık edenlere dahi bir düşmanlık peşinde olmadıklarını ifade eden Ramanlı, şöyle devam etti: "Biz üzüm yemenin derdindeyiz. Milletimiz kıymetlidir; bugününü ve yarınını çalma hakkı bizim de yoktur. Gelecek nesillere adil bir ülke bırakmamız gerekiyor. Bunun için kim elinden ne geliyorsa iyilik, güzellik, kardeşlik, dayanışma namına biz varız diyoruz. Zaten ne geldiyse başımıza bu muhabbeti, dayanışmayı yakalayamadığımız için geldi. İşte tam bu zamanda yerel seçimlere gireceğiz ve şehrimizi yenileyecekleri seçeceğiz. Yerelde bizi temsil edecekleri hep birlikte seçeceğiz, mahalli idareler seçiminde işte sizlere de bizlere de bir fırsat; gelin, bu memlekete ben hizmet edebilirim diyenler öne çıkın. Ben idare edebilir, bu yükü omuzlayabilirim diyenler lütfen inisiyatif alın aday olun. 15 Aralık'a kadar aday adaylığı başvurularını alıyoruz. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkese sesleniyorum kendinize güvenin ancak bu şekilde geleceğimizi inşa edebiliriz." 
Haftanın Öne Çıkanları

Erdal Kaya, Gercüş’ten aday adayı oldu

2023-11-24 14:02 - SİYASET

Adnan Ekmen, Gercüş’ten aday adayı oldu

2023-11-23 16:45 - SİYASET

Cigerlo TOKİ sakinlerinin sorunları dinlendi

2023-11-20 15:53 - SİYASET

Eğitim-Sen’de yönetim değişikliği

2023-11-27 13:53 - EĞİTİM

Dünyaca ünlü ressamların kılığına girdiler

2023-11-24 15:54 - EĞİTİM

Batman'da okullar tatil mi?

2023-11-20 19:40 - GÜNDEM

Eğitimci Kırmızıtaş, Beşiri için aday adayı oldu

2023-11-23 16:26 - SİYASET

Beyaz önlüklerini giydiler

2023-11-23 17:20 - EĞİTİM

Gastronomi Festivali devam ediyor

2023-11-24 16:05 - KÜLTÜR

'Antifriz' uyarısı: Büyük zarar verebilir

2023-11-26 15:12 - YAŞAM

İlgili Haberler

ÇELİK: BİR YIKIMIN ARDINDA KIRILAN GÖNÜLLER VAR

15:52 - SİYASET

RAMANLI'DAN HOBİ BAHÇELERİ İÇİN DENGELİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

16:07 - SİYASET

GENEL BAŞKAN YAPICIOĞLU KOMİSYONDA GÖREV ALACAK

14:32 - SİYASET

BAŞKAN DOĞU: HER MAHALLEDE  BİRLİKTEYİZ

15:14 - SİYASET

GENÇLİK POLİTİKALARI MASAYA YATIRILDI

15:33 - SİYASET

Günün Manşetleri

OLAYLAR AYDINLATILMASI ORANI İLE DİKKAT ÇEKTİ

19:08 - ASAYİŞ

TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA TRAFİĞE NEŞTER

17:42 - GÜNDEM

VALİ CANALP: BU MÜCADELEDE HERKESİN SORUMLULUĞU VAR

17:33 - GÜNDEM

BATMAN’DA 500 KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

17:24 - GÜNDEM

ADSM ÇALIŞANLARINDAN 2 GÜNLÜK GREV

17:20 - GÜNDEM