?>

​ RESMÎ İLAN TARİFESİNDEKİ ZAM ORANI HASSAS DENGELERLE BELİRLENDİ

GÜNDEM - 1 yıl önce

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, resmî ilan fiyat tarifesine yapılacak zam oranıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, oranların titizlikle belirlendiğini ifade etti. Erkılınç, geçmişte yapılan enflasyonun üzerinde zamların sektör üzerindeki etkilerinin dikkatle analiz edilmesi gerektiğini belirterek, “Teklif edilen zam oranları hassas dengeler gözetilerek hazırlanmıştır” dedi.
ANAYASA MAHKEMESİ KARARI VE BEKLEYEN DOSYALAR
Basın Ahlak Esasları'na yönelik incelemelere dair Anayasa Mahkemesi kararına değinen Erkılınç, 2022 yılında verilen pilot kararla kurumun bu konudaki yetkisinin Meclis tarafından yeniden düzenlenmesi gerektiğine hükmedildiğini hatırlattı. Ancak aradan geçen sürede düzenleme yapılmadığını belirterek, bu durumun dosyaların sonuçlanamamasına ve 100’e yakın başvurunun beklemede kalmasına yol açtığını vurguladı.
Erkılınç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Metro A.Ş.’nin bir gazete hakkında yaptığı başvurunun beklemeye alınmasına itiraz ettiğini belirterek, “Mesele öyle bir noktaya geldi ki kimseye yaranamıyoruz” şeklinde konuştu.
BÖLGE TOPLANTILARINDA SEKTÖRÜN GÜNDEMİ ELE ALINDI
18-21 Kasım tarihleri arasında Tekirdağ, İzmir ve Bursa’da düzenlenen bölge toplantılarında 300’e yakın gazete ve internet haber sitesi temsilcisiyle bir araya geldiklerini söyleyen Erkılınç, sektörün sorunları ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
Toplantılarda, nitelikli yayıncılığa duyulan ihtiyaç, resmî ilanların geleceği, ilan pastasının küçülmesi, fikir işçilerinin maaş ve özlük hakları gibi konuların ele alındığını kaydetti. Erkılınç ayrıca, tirajı 100 binin üzerindeki yayınların tirajlarını düşürme eğilimlerinin, resmî ilan gelirlerinde 250 milyon TL’nin üzerinde kayba neden olabileceği uyarısında bulundu.
YEREL GAZETELER İÇİN KRİTİK TEHLİKE
Yerel gazeteler açısından da benzer bir tehlikeye dikkat çeken Erkılınç, ilanların kısa metinler halinde süreli yayınlara gönderilmesinin düşünüldüğüne dair duyumlar aldıklarını ifade etti. Bu durumun yerel gazetelerin gelirlerini ciddi şekilde etkileyebileceğini belirten Erkılınç, “Tüm paydaşlarımızı uyanık olmaya, sorumluluk almaya ve birlikte hareket etmeye çağırıyorum” dedi.
Genel Müdür Erkılınç, sektörün hayati meselelerini çözmek adına kolektif bir çabanın önemine vurgu yaptı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANLI FUTBOLCU, MİLLİ TAKIM'DA KAPTAN OLDU

2024-11-21 16:38 - SPOR

BATMAN BELEDİYESİ DUYURDU

2024-11-24 15:12 - YAŞAM

BATMAN’DA YENİ BİR BULUŞMA NOKTASI: COFFY

2024-11-21 14:55 - YAŞAM

GENÇ YAZAR YAŞAR FATİH ÇEKİN’DEN ORTADOĞU’NUN ANALİZİ

2024-11-21 14:55 - KÜLTÜR

BATMANLI ÖĞRENCİ ROZERİN SARI’DAN BÜYÜK BAŞARI

2024-11-25 15:56 - GÜNDEM

BAŞKAN ÇETİN’DEN GÜLİSTAN SÖNÜK’E TEPKİ

2024-11-27 13:20 - GÜNDEM

19 MAYIS HALILARI GÜLTEPE’YE HALI SAHA OLDU

2024-11-26 14:00 - SPOR

BAŞKAN ŞEHMUZ ÖNLÜ'DEN 24 KASIM MESAJI

2024-11-24 13:53 - GÜNDEM

İLK KEZ KULAK İMPLANTI YAPILDI

2024-11-24 15:48 - SAĞLIK

PETROLSPOR, İNEGÖL DEPLASMANINDA

2024-11-22 15:45 - SPOR

İlgili Haberler

10,7 MİLYAR TL’LİK TARIMSAL DESTEK YOLDA

11:38 - GÜNDEM

İKRAMİYE VE MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

11:34 - GÜNDEM

‘650 BİN KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL EDİLDİ’ İDDİALARINA YANIT

11:31 - GÜNDEM

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

LİMON İTHALATINA GEÇİCİ VERGİ İNDİRİMİ

10:09 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

TANDIR BAŞINDA EMEK, EVİNE DESTEK

16:52 - YEREL

PETROL VİTESİ 4'E TAKTI!

15:50 - SPOR

MARANGOZLAR SİTESİ’NDE SU ARIZASI KISA SÜREDE GİDERİLDİ

13:36 - YEREL

BATMAN’DA EN ÇOK DİYARBAKIRLILAR YAŞIYOR

13:24 - YEREL

BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI

10:51 - ASAYİŞ