?>

ŞİMŞEK: PROGRAM BAŞARIYLA İLERLİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Dezenflasyon Programımız Başarıyla İlerliyor

EKONOMİ - 2 yıl önce

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik hedeflerini ve stratejilerini vurguladı. Bakan Şimşek, programlarının ana hedefinin dezenflasyon olduğunu belirterek, açık veya örtülü bir kur hedeflerinin bulunmadığını söyledi. "Ülke tecrübeleri, başarılı dezenflasyon programlarında kurun reel olarak değerlendiğini gösteriyor," dedi.
Şimşek, kural bazlı ve öngörülebilir politikalarının başarıya ulaştıkça güvenin arttığını, portföy tercihlerinin Türk Lirası’na yöneldiğini ve ülkeye kaynak girişinin hızlandığını ifade etti. "TL varlıklara yabancı ilgisi artarken, bankalarımız ve reel sektörümüz yurtdışından uzun vadeli ve daha uygun koşullu kaynak sağlıyor. Çok taraflı bankalardan dış finansman imkânlarımız da artıyor," dedi.
Bu kaynakların sadece kısa vadeli finansal yatırıma değil, aynı zamanda üretim ve ihracata yöneldiğine dikkat çeken Şimşek, programın olumlu sonuçlarının görülmeye devam ettikçe uluslararası sermaye girişinin vadesinin daha da uzayacağını belirtti. "Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin portföy tercihleri ve artan dış kaynak girişi rezervlerimizin güçlenmesine önemli katkı sağlıyor," diye ekledi.
Bakan Şimşek, program hedefleri doğrultusunda makro finansal istikrarı koruyacak ve güçlendirecek adımları atmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Programımızın olumlu sonuçları görülmeye devam ettikçe uluslararası sermaye girişinin vadesi daha da uzayacaktır. Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin portföy tercihleri ve artan dış kaynak girişi rezervlerimizin güçlenmesine önemli katkı sağlıyor. Program hedeflerimiz doğrultusunda makro finansal istikrarı koruyacak ve güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz," dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

GENÇ ANTRENÖR, SEMİNER VERDİ

2024-05-23 14:19 - EĞİTİM

YAPAY ZEKÂ VE GELECEĞİMİZ

2024-05-26 14:46 - TEKNOLOJİ

BAŞKAN EKMEN: EMEKLİNİN DURUMU İÇLER ACISIDIR

2024-05-20 17:30 - RÖPORTAJ

DOLULUK ORANI YÜZDE 70

2024-05-23 15:04 - TEKNOLOJİ

ÖLÜME TERK EDİLDİLER

2024-05-23 10:36 - DÜNYA

AHMET HAMİDİ VAKFI'NDAN KONFERANS

2024-05-20 16:33 - GÜNDEM

ŞİMŞEK: İYİLEŞME DEVAM EDİYOR

2024-05-19 15:33 - EKONOMİ

ZİLAN TÜRBESİ'NE BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

2024-05-26 15:12 - YAŞAM

ABİYEDE TERCİH KİRALAMAYA DÖNDÜ

2024-05-22 14:04 - YAŞAM

BATMAN'DA ŞEYH HALİD ANILIYOR

2024-05-24 14:32 - YAŞAM

İlgili Haberler

ALTIN YATIRIMCILARINI ŞAŞIRTAN DÜŞÜŞ

14:35 - EKONOMİ

DOLAR VE EURO BUGÜN NE KADAR?

09:26 - EKONOMİ

ALTIN YENİ GÜNE ARTIŞLA BAŞLADI

09:24 - EKONOMİ

BENZİNE 2,10 LİRA İNDİRİM BEKLENİYOR

11:47 - EKONOMİ

SERBEST PİYASADA DÖVİZ KURLARI NE KADAR?

09:22 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

TIR DORSESİNDE ŞOK YÜK!

17:31 - ASAYİŞ

11. KATTAKİ DAİREDE BÜYÜK PANİK…

17:21 - ASAYİŞ

SINAVA 5 KALA AK GENÇLİK SAHADAYDI

17:04 - YAŞAM

LGS GÜNÜNDE OKUL ÖNLERİNDEYDİLER

16:54 - YAŞAM

SES DEĞİL YÜREK KONUŞTU

16:06 - YAŞAM