?>

Sokakta çalışan çocuklar desteklenecek

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklara yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM - 56 yıl önce

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Ümit Çiçek, sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklara yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.
Çiçek açıklamasında, Batman'da maddi imkânsızlıklar içerisinde olan ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan yüzlerce çocuğun "Okul Destek Projesi" ile sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan destekleneceğini aktardı.
Çiçek, "Ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle aileleri bakmakta güçlük çektiği için maddi olarak desteklediğimiz çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik olarak da desteklemek için Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce proje başlatılmıştır. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) uygulamasının kapsamı 'Okul Destek Projesi' ile genişletildi." diye konuştu.
900 AİLEYE 7 MİLYON 79 BİN 581 LİRA DESTEK
Batman'da ekonomik sıkıntı yaşayan yüzlerce aileye maddi destek verdiklerini belirten Çiçek, "Bakanlığımız bu yılın ekim ayına kadar ekonomik yetersizlik nedeniyle 105 bin 310 çocuğun ailesine 682 milyon lira, Batman ilinde de 900 aileye 2017 yılında 7 milyon 79 bin 581 lira destek sağladı. Okul destek projesiyle SED hizmet modelinde psikolojik destek ve okul başarısı faktörleri de ele alınacak. Bir yıllık uygulama sonucunda bütçesi 2 milyon lira olarak belirlenen okul destek projesiyle ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânların sunulması amaçlanıyor. Bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocuklar, sadece maddi olarak değil; akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenecek. Ayrıca çocukların bu faaliyetlere katılması da sağlanacak" dedi.
BATMAN'DA 100 ÇOCUK PROJE KAPSAMINDA
 
Kentte 100 çocuğun proje kapsamına alındığını söyleyen Çiçek, "İlk etapta pilot uygulama olarak başlatılan okul destek projesi Batman ilimizde de maddi imkânsızlıklar içerisinde olan ve SED hizmetinden yararlanan yüzlerce çocuk, 'Okul Destek Projesi' ile sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan desteklenecek. İlimizde de bu proje kapsamında 100 çocuğumuz çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik aktivitelere yönlendirilmiştir. Bu aktiviteler; kahvaltı, kitap okuma, il dışı gezileri, spor müsabakaları ve hediye dağıtımıdır. Proje ile çocukların psiko-sosyal gelişimlerinin bire bir takibinin yanı sıra eğitim alanında rehberlik ve destek hizmeti de verilecek. Böylelikle çocuklara sosyal fırsat eşitliği sağlanması, okula devam ile okul başarı puanlarının artmasına katkı verilmesi hedefleniyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Lojman kira bedelleri belli oldu

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

TRT KURDİ 2 yazarımızı konuk etti

1970-01-01 02:33 - TEKNOLOJİ

Kuyumcular tedirgin!

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

100 Milyon TL’lik AVM’nin tanıtımı yapıldı

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Her gün 1 ton satılıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Altın fiyatları evlilikleri vurdu

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

İlgili Haberler

ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN LİMİTED ŞİRKET KARARI

11:37 - GÜNDEM

10,7 MİLYAR TL’LİK TARIMSAL DESTEK YOLDA

11:38 - GÜNDEM

İKRAMİYE VE MAAŞ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

11:34 - GÜNDEM

‘650 BİN KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL EDİLDİ’ İDDİALARINA YANIT

11:31 - GÜNDEM

3 AYDA BİNİ AŞTI, YILDA BİNLERİ BULDU

15:01 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

8 KÜTÜPHANE İLE EĞİTİM GÜÇLENİYOR

15:33 - EĞİTİM

DÜNYA TÜBERKÜLOZ GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

14:32 - SAĞLIK

S.O.S.911 ARAMA KURTARMA DERNEĞİ AFETLERE HAZIR

14:14 - YEREL

ZİYA GÖKALP MAHALLESİ’NE YENİ OKUL VE YOL ÇALIŞMASI

14:09 - YEREL

MERCİMEK TARLALARINA HASTALIK UYARISI

13:45 - YEREL