?>

TBMM’DE ‘DEDAŞ’ TARTIŞMASI

SAĞLIK - 3 yıl önce

CHP’Lİ TANAL “DEDAŞ MAĞDUR EDİYOR”
CHP Doğu Masası üyesi Mahmut Tanal, GAP illeri Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’ta özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın vatandaşı mağdur ettiğini iddia edip konuyu TBMM’ye taşıdı. Aslen Şanlıurfalı olan CHP Doğu Masası Üyesi ve İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, kısa adı DEDAŞ olarak bilinen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin, elektrik dağıtım ve elektrik perakende satış hizmeti sunduğu GAP bölgesi illeri Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’ta mağduriyete neden olduğunu iddia etti.  Tanal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunarak, özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın, yaptığı tartışmalı kesintiler, yüksek faturalar, çiftçilerin tarım destekleme paralarına el koyması ve haciz işlemleriyle gündeme geldiğini ifade etti.
CHP Doğu Masası Üyesi Mahmut Tanal’ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği sorulardan bazıları şöyle:
- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki çiftçilere keyfi olarak yüksek bedelli faturalar kestiği iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise bu durum 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 77. maddesi uyarınca haksız kazanç anlamına gelmez mi? Gerçeği yansıtmayan yüksek bedelli faturalar ve keyfi olarak kesilen cezalar sonucu işbu önerge tarihine kadar DEDAŞ aleyhine açılan kaç tane dava bulunmaktadır? Bu davaların kaçı DEDAŞ aleyhine sonuçlanmıştır?
- Söz konusu 6 ildeki çiftçilere keyfi cezalar ve fahiş bedelli faturalar kesildiği iddiaları ile ilgili olarak Bakanlığınıza ulaşan şikâyet var mıdır? Şayet var ise şikayetler neticesinde bir işlem yapılmış mıdır? Konu ile ilgili olarak Bakanlığınızca yürütülen bir soruşturma bulunmakta mıdır? Şayet bulunmakta ise soruşturmanın akıbeti ne durumdadır?
Haftanın Öne Çıkanları

NEVŞEHİR BELEDİYESİNDEN GES PROJESİ

2023-01-18 10:38 - TEKNOLOJİ

24 SAAT KELLE PAÇA!

2023-01-13 16:12 - YAŞAM

KAN DAVASI VE HUSUMET KATLİAMA DÖNÜŞTÜ

2023-01-13 16:28 - GÜNDEM

İCRA’DAN SATILIK DAİRE

2023-01-16 11:07 - YEREL

BİLSEM’İN KAPASİTESİ ARTIYOR

2023-01-18 17:17 - EĞİTİM

BİNADA DOĞALGAZ PATLAMASI

2023-01-17 14:43 - GÜNDEM

EZİDİLER ‘BATİZMİ’ BAYRAMINI KUTLADI

2023-01-13 16:21 - YAŞAM

ARACINDA ÖLÜ BULUNDU

2023-01-17 20:06 - GÜNDEM

BATMAN'DA 9 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2023-01-16 14:02 - YAŞAM

TALEPLERİ DİNLEDİ, TAPU DAĞITTI

2023-01-12 16:14 - YAŞAM

İlgili Haberler

HEKİMLERE MALPRAKTİS VE HUKUKİ KORUNMA YOLLARI ANLATILDI

17:19 - SAĞLIK

ÜCRETSİZ SİGARA BIRAKMA HİZMETLERİ TANITILDI

16:23 - SAĞLIK

MUHTARLARA SAĞLIK KURUMLARININ İŞLEYİŞİ ANLATILDI

16:16 - SAĞLIK

HASTANEYE YENİ DİYALİZ CİHAZI TAKVİYESİ

12:18 - SAĞLIK

BATMAN’DA EBELERE YENİDOĞAN BAKIM EĞİTİMİ

12:15 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL YANDI

17:05 - YEREL

BATMAN SANAYİSİ BÜYÜYOR, İSTİHDAM ARTIYOR

17:30 - YEREL

ENERJİ VE FİNANSMAN BAŞLIKLARI ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

17:25 - YEREL

EKMEN: KIRA DAĞI’NDA TÜNEL ŞART

17:22 - YEREL

HEKİMLERE MALPRAKTİS VE HUKUKİ KORUNMA YOLLARI ANLATILDI

17:19 - SAĞLIK