SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HASANKEYF’TE AKARYAKIT İSTASYONU SORUNU

Son Güncelleme :

2023-01-19 17:30:54

HASANKEYF’TE AKARYAKIT İSTASYONU SORUNU

BİR RUHSAT HAZIRLAYACAK PERSONEL YOK…

Batmanın Hasankeyf ilçesinde akaryakıt istasyonunun olmaması nedeniyle arabaları yolda kalanlar, Gercüş ilçesi veya Batman merkezden aldıkları yakıtları ilçeye taşıyarak araçlarını çalıştırıyorlar. Turizm merkezi diye devletin Milyarlarca lira para harcadığı ilçede yıllardır tüm resmi belgeleri hazır olan akaryakıt istasyonuna belge verilmemesi nedeniyle koca ilçede akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor.  Akaryakıt istasyonu sahibi Behçet Cihan, durumu belediyeye defalarca ilettiklerine rağmen aldıkları cevabın trajikomik olduğunu belirterek “ilçeye acil lazım olan bu istasyonun açılmamasının hiçbir nedeni olmamasına rağmen, bize ‘ruhsat verecek personel yok’ denmesi akla ziyan bir yönetim biçimidir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN ÇOK GÜNDEMDE OLAN İLÇESİNE YAKIŞMIYOR”

2 yıl önce projelendirilen, imar, iskan ve tüm işlemleri tamamlanan ancak sadece bir açma ruhsatı bekleyen akaryakıt istasyonunu bir türlü açamadıklarını belirten Cihan, “ilçemiz sözde turizm merkezidir. Devletin yöneticileri burayı turizme kazandırmak için elinden geleni yapsın basit bir akaryakıt açma ruhsatı alamıyoruz. Turistler buraya gelecek, burada ikamet edenler mağdur olacak kimin umurunda. Devlet burayı bize verdi, insanlar akaryakıt ve lpg ihtiyacını alacak diye. Ham maddi zarar yaşıyoruz, hem de insanlar mağdur oluyor” diye konuştu.

YOLDA KALAN ARAÇ SÜRÜCÜLERİNDEN TEPKİ

Öte yandan Hasankeyf ilçe girişinde yakıtları bittiği için Batmana merkeze başka araçla gidip yakıt dolduran bazı vatandaşlar, ilçede akaryakıt olmamasından dolayı tepki gösterdiler. Yakıtlarının bitmek üzere olduğunu ve Hasankeyf gibi bir yerde muhakkak doldurabilecekleri düşüncesiyle yola devam ettiklerini belirten araç sürücüleri, “koca ilçede yakıt istasyonu yoksa Hasankeyf’in geleceğinden kimse ümitli olmasın” diye tepkilerini dile getirdiler.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.