Ana içeriğe geç

Festivale 154 bin kişi katıldı

Batman’ın Kozluk ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Şehr-i Zor Doğa, Kültür ve Turizm Festivali, iki gün boyunca yaklaşık 154 bin kişiyi ağırladı.

Festivale 154 bin kişi katıldı
1 / 2

Tarih, kültür, doğa ve sanat etkinliklerinin yer aldığı festival, Zakkum konseriyle sona erdi.

Batman Valiliği koordinasyonunda; Kozluk Kaymakamlığı, Kozluk Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalde her yaş grubuna yönelik etkinlikler düzenlendi.

KONSERLER VE YÖRESEL LEZZETLER İLGİ GÖRDÜ

Festival kapsamında çocuk şenlikleri, şişme oyun parkları, illüzyon gösterileri, açık hava sineması ve çocuk tiyatroları gerçekleştirildi. Kurulan stantlarda Kozluk’un yöresel ürünleri ve yemekleri tanıtıldı. İki gün boyunca sahne alan sanatçılar, konserlerle katılımcılara müzik dolu anlar yaşattı.

Festivalin dikkat çeken etkinliklerinden biri de Antalya’dan getirilen develer oldu. Alana getirilen develer, özellikle çocukların ilgisini çekti. Çocuklar develere binerek hatıra fotoğrafları çektirdi.

“TARİHİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Kozluk Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün, festivalin yalnızca bir eğlence organizasyonu olmadığını, ilçenin tarihî ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmayı amaçladığını belirtti.

Bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade eden Böçkün, Kozluk’un turizm, tarih ve kültür alanındaki potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmak için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Festivalin, ilçenin tanıtımına katkı sağlamasının yanı sıra bölgedeki sosyal ve ekonomik hareketliliği artırması hedefleniyor. 

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle