Ana içeriğe geç

Mimarlık Haftası’nda Perpıra köprüsü incelendi

Mimarlar Odası Batman Şubesi, Mimarlık Haftası kapsamında 8 Ekim’de tarihi Perpıra Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi.

Mimarlık Haftası’nda Perpıra köprüsü incelendi
1 / 2

Etkinlikte mimarlık öğrencileri, akademisyenler ve kültür kurumu temsilcileri bir araya geldi.

Geziye Mimarlar Odası Batman Şubesi üyeleri, Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Arslanlı ve Müze Müdürü katıldı. Prof. Dr. F. Meral Halifeoğlu, sunumunda köprünün tarihini, mimari özelliklerini ve kültürel miras açısından önemini anlattı.

Geç Roma Dönemi’ne tarihlendirilen Perpıra Köprüsü’nün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine dikkat çekildi. Katılımcılar, yapıyı yerinde inceleyerek mimari özellikleri ve koruma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Teknik gezi, öğrencilerin tarihi yapıyı yerinde tanımasına ve kültürel mirasın korunmasına yönelik farkındalık kazanmasına katkı sağladı.  

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle