USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

SESSİZLİK, VENEDİK’TE KONUŞACAK

Dünyaca ünlü Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin, 2026 yılındaki ilk önemli sergisini Venedik’te açacağını duyurdu.

SESSİZLİK, VENEDİK’TE KONUŞACAK

Güneştekin, sergiye ilişkin bilgiyi X hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuyla paylaştı.

"SESSİZLİK" TEMASIYLA TARİHİ MEKANDA SERGİ

Ahmet Güneştekin, açıklamasında serginin adının “Sessizlik” olduğunu belirterek, bu kavramı hafıza, adalet ve direniş ekseninde ele aldığını ifade etti. Güneştekin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“SESSİZLİK. Hafızanın, adaletin ve direnişin en yüksek sesi. Bu yılki ilk önemli sergim, Mayıs 2026’da Venedik’te, 16. yüzyıldan kalma Palazzo Gradenigo’nin kapılarını sanat dünyasına açıyor.”

VENEDİK SANAT TAKVİMİNDE ÖZEL BİR DURAK

yüzyıldan kalma Palazzo Gradenigo’de açılacak sergi, hem mekanın tarihi dokusu hem de serginin temasıyla dikkat çekiyor. Güneştekin’in eserlerinin, Venedik’in sanat çevrelerinde güçlü bir etki yaratması bekleniyor.

BATMAN’DAN DÜNYA SAHNESİNE

Uluslararası alanda birçok sergiye imza atan Ahmet Güneştekin, bu sergiyle birlikte Batman’dan çıkan bir sanatçının dünya sanat sahnesindeki görünürlüğünü bir kez daha pekiştirmiş olacak. “Sessizlik” sergisi, Mayıs 2026’da sanatseverlerle buluşacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ