“Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet” sloganıyla düzenlenen kongrede konuşan Yapıcıoğlu; “Terörsüz Türkiye” süreci, ekonomi, emekli maaşları, asgari ücret, aile yapısı, yeni anayasa ve Gazze’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“KARDEŞLİĞİN BİR HUKUKU VARDIR”
Kürt Meselesi’nin çözümü için siyasi irade, cesaret ve samimiyet gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, silahların devreden çıkmasıyla adil bir çözüm için uygun zeminin oluşacağını söyledi. Anadilde eğitim hakkının tanınması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, kardeşliğin sözle değil, hakların teslim edilmesiyle sağlanabileceğini ifade etti.
EKONOMİ VE GEÇİM SIKINTISINA DİKKAT ÇEKTİ
Vatandaşların temel gündeminin hayat pahalılığı, yüksek kiralar ve geçim sıkıntısı olduğunu belirten Yapıcıoğlu, 2027 bütçesinde faize ayrılan kaynağın yaklaşık 4 trilyon liraya ulaşacağını söyledi. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, asgari ücretin işçinin ailesini de kapsayacak şekilde düzenlenmesini ve dar gelirli vatandaşlar için sosyal kiralık konutlar üretilmesini önerdi.
Tarımda dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini de dile getiren Yapıcıoğlu, GAP ve DAP projelerinin tamamlanması, çiftçilerin desteklenmesi ve üreticilerin ürünlerini tüketiciye aracısız ulaştırabilmesi çağrısında bulundu.
YENİ ANAYASA VE AİLE VURGUSU
1982 Anayasası’nın yerine milletin değerleriyle uyumlu, sivil bir anayasa hazırlanması gerektiğini savunan Yapıcıoğlu, aile kurumunun korunması için aile hakemliği mekanizması kurulmasını ve gençlere evlilik desteğinin artırılmasını istedi.
Gazze’deki insani duruma da değinen Yapıcıoğlu, uluslararası topluma somut adımlar atma çağrısında bulunarak Müslüman ülkelerin iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
GÜLSEVER YENİDEN İL BAŞKANI SEÇİLDİ
Kongrede gerçekleştirilen seçimde mevcut Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, tek listeyle gidilen seçimde geçerli oyların tamamını alarak yeniden göreve seçildi.











Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir