MANASTIRI YOLUNDA KONFOR VE GÜVENLİK ARTIRILDI

MANASTIRI YOLUNDA KONFOR VE GÜVENLİK ARTIRILDI

Beşiri Ayrancı Köyü’ndeki 1600 yıllık Mor Kiryakus Manastırı’na ulaşımı sağlayan 7 km’lik yol, alt ve üstyapısıyla modern ve güvenli hale getirildi.

Batman İl Özel İdaresi tarafından Bitümlü sıcak Karışım (BSK) asfalt ile yenilenen yolda, son olarak çizgi çalışmaları ve trafik levhalarının montajı da tamamlandı. Böylece yol, sürücüler için hem konforlu hem de güvenli bir ulaşım imkânı sunmaya başladı.

a

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, yapı lan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Ziyaretçilerimizin ve tur operatörlerinin bölgeye rahat ulaşabilmesi için sadece asfalt değil, tüm yol güvenliği unsurlarını da titizlikle tamamladık. Mor Kiryakus Manastırı’na giden bu yol, hem kültürel miras hem de turizm açısından önemli bir yatırımdır” dedi.

a

Yürütülen kapsamlı çalışmalarla birlikte , tarihi manastıra ulaşım artık daha konforlu, güvenli ve standartlara uygun hale getirildi.

a

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
mustafa sagar
mustafa sagar 1 ay önce
Yontukyazı köyün yolu berbat resmen sanki asfalt dildir taş yoldur o kadar berbat asfalttır