2,9 TON AMBALAJ ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

2,9 TON AMBALAJ ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Batman Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kent genelinde ambalaj atıklarının toplanması ve geri dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yürütüyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen faaliyetler kapsamında; belediyeye ait hizmet binalarındaki atık kafeslerinden, Mobil Atık Getirme Merkezleri'nden, sıfır atık belgesi bulunmayan işletme ve hanelerden toplanan ambalaj atıkları, Batman Belediyesi’ne ait 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne taşınıyor.

a

Burada geçici olarak depolanan atıklar, belediyenin protokol imzaladığı lisanslı geri dönüşüm firması Bestplas Ambalaj San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından teslim alınarak geri dönüşüm sürecine dahil ediliyor.

2024- 2025 dönemi içerisinde toplam 2.900 kilogram ambalaj atığının geri dönüştürüldü ğü bildirildi.

Yetkililer, özellikle plastik atıkların doğaya karışmasının çevresel riskler oluşturduğunu, bu nedenle toplanan plastiklerin eritilip granül plastiğe dönüştürüldüğünü ve bu malzemelerin yeni ürünlerde ikincil hammadde olarak kullanıldığını belirtti.

a

belediye , atıkların kaynağında ayrıştırılması konusunda bilgilendirme çalışmalarının da sürdüğünü açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ