diyetisyen Hoşer, “ kuşburnu , turunçgillerden sonra en zengin doğal C vitamini kaynaklarından biridir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede ve enfeksiyonlara karşı korumada etkilidir” dedi.
ZENGİN İÇERİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
Hoşer, kuşburnunun içeriği hakkında şu bilgileri paylaştı:
100 gramında yaklaşık 426 mg C vitamini bulunuyor.
A vitamini göz ve cilt sağlığı için destek sağlıyor.
E vitamini ve flavonoidler hücreleri koruyor.
Lif, sindirime yardımcı oluyor.
Demir, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller içeriyor.
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Kuşburnunun faydalarına değinen Hoşer, “Antioksidan özelliği sayesinde yaşlanmayı geciktirir, lif içeriğiyle sindirim sistemini destekler, eklem ağrılarına karşı iltihap önleyici etkisi vardır. Ayrıca kolesterolü dengeleyerek kalp sağlığını da korur” ifadelerini kullandı.
KİMLER TÜKETEBİLİR?
Bağışıklığını güçlendirmek isteyenler, sık enfeksiyon yaşayanlar, sindirim problemi olanlar, eklem ağrısı çekenler ve kalp sağlığına dikkat edenler için kuşburnunun faydalı olduğunu belirten Hoşer, “Ancak kronik rahatsızlığı olanların mutlaka doktor ya da diyetisyenine danışması gerekir” uyarısında bulundu.
DOĞAL TÜKETİM ÖNERİSİ
Hoşer, kuşburnunun özellikle çay olarak kış aylarında yaygın tüketildiğini hatırlatarak, “Reçel, marmelat veya kurutulmuş şekilde de kullanılabilir. Fakat fazla şekerli ürünlerden kaçınılmalı, mümkün olduğunca doğal ve şekersiz tercih edilmelidir” dedi.
“Günlük rutine kuşburnu çayını eklemek, hem lezzetli hem de sağlıklı bir destek sağlar. C vitamini sayesinde kış aylarındaki halsizlik ve yorgunluğa karşı da faydalıdır” diye konuştu.