YÖRESEL ÜRÜN FİYATLARI İKİYE KATLANDI

YÖRESEL ÜRÜN FİYATLARI İKİYE KATLANDI

Batman’da kış aylarının gelmesiyle birlikte tezgâhlarda yerini alan yöresel ürünlerde bu yıl ciddi fiyat artışları yaşandı.

esnaf , kuraklık nedeniyle ürünlerin azaldığını ve fiyatların neredeyse iki katına çıktığını belirtirken, vatandaşlar artışların alım güçlerini zorladığını ifade etti.

a

Batman’da esnaf Ekrem Mutlu, özellikle köy pestili, cevizli sucuk, pekmez, kuru üzüm, incir ve kayısı gibi ürünlerde hem üretim hem de satış miktarlarında ciddi düşüş yaşandığını söyledi.

a

Mutlu, "Geçen sene bir ton, bir buçuk ton üzüm satan üreticiler bu sene ancak üç yüz, beş yüz kilo satabiliyor. Yani mahsulde yüzde 60-70 oranında düşüş var" dedi.

a

Fiyat artışları vatandaşları da etkiledi. Fethullah Yakut, "Geçen sene kuru üzümün kilosunu 200 liraya alırken bu sene 500 liraya, cevizli sucuğun kilosu 300 liradan 600-800 liraya çıktı. Şimdi ise kilosu 800 liraya çıkan badem içini ancak yarım kilo alabildim" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ