BU DİL FUTBOLLA AÇIKLANAMAZ

BU DİL FUTBOLLA AÇIKLANAMAZ

Somaspor-Bursaspor maçında Bursasporlu taraftarların siyasetçi Leyla Zana’yı hedef alan küfürlü tezahüratları Türkiye genelinde yankı uyandırdı

LEYLA ZANA’YA YÖNELİK HAKARETLERE TEPKİ ÇIĞ GİBİ

Yaşananlara farklı siyasi partilerden isimler, spor kulüpleri ve kamuoyunun birçok kesimi sert tepki gösterdi.

Barış ve toplumsal huzura zarar verdiği belirtilen bu tür söylemlerin açıkça ırkçılığı ve nefreti körüklediği vurgulanırken, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden tepkiler yükseldi. Yapılan açıklamalarda, Türkiye Futbol Federasyonu’nun sorumluluk alması gerektiği ifade edilerek, Bursaspor seyircisi ve kulübü hakkında gerekli yaptırımların uygulanması çağrısı yapıldı.

Küfürlü ve aşağılayıcı sloganların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirten siyasetçiler arasında DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Ekmen, DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan ve Av. Serhat Eren, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da yer aldı. Amedspor Başkanı Nahit Eren’in yanı sıra Vanspor, Mardinspor başta olmak üzere birçok kulüp başkanı da yaptıkları açıklamalarla yaşananları kınadı.

Bursaspor taraftarlarının geçmişte de benzer şekilde nefret ve ırkçı söylemlerle gündeme geldiği, özellikle Doğu’dan gelen takımlara yönelik kötü tezahüratların sıkça yaşandığı hatırlatıldı. Batman’da da yurttaşlar, Leyla Zana’ya yönelik bu çirkin söylemlerin kabul edilemez olduğunu dile getirerek, TFF’nin vereceği kararı yakından takip ettiklerini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ