ÇELİK: KARAR MEKANİZMALARINDA YER ALMALIYIZ

ÇELİK: KARAR MEKANİZMALARINDA YER ALMALIYIZ

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Batman İl Başkanı Mehmet Nuri Çelik, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Batman İl Başkanı Mehmet Nuri Çelik, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli bireylerin toplumsal hayatın her alanında aktif şekilde yer alması gerektiğini söyledi.

Çelik, engelli bireylerle ilgili alınan kararlarda onların da söz sahibi olması gerektiğini belirterek, erişilebilirliğin bir ayrıcalık değil temel hak olduğunu ifade etti.

Eğitim, istihdam ve sosyal yaşamda fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, mevcut sorunların yapısal olduğunu ve hak temelli çözümler gerektirdiğini kaydetti.

Engelli istihdamının yardım değil hak olduğunu dile getiren Çelik, kamu ve özel sektörde engelli haklarının daha etkin denetlenmesi gerektiğini belirtti. Toplumdaki bakış açısının değişmesi gerektiğini de ifade eden Çelik, erişilebilir ve eşit bir gelecek için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ