Batman’da reklam sektöründe 26 yılı aşkın süredir esnaflık yapan Şükran Gümüş, 14 yıldır kendi adını taşıyan Gümüş Reklam Ajansı ile çalışmalarını sürdürüyor.
Tekstil alanındaki baskı işlerinden reklamcılığa uzanan meslek hayatında Gümüş, kadın olarak sektörde karşılaştığı önyargıları aşarak bugün müşterilerine geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunuyor.
Meslek hayatına promosyon ürünleri, bez çanta, iş elbiseleri ve tekstil ürünlerine baskı yaparak başlayan Gümüş, ilerleyen yıllarda reklam sektörüne yöneldi. Yaklaşık 14 yıl önce Gümüş Reklam Ajansı’nı kurarak işletmeciliğe başlayan Gümüş, bugün matbu evrak, broşür, davetiye, eşantiyon ürünler, kaşe, forma baskısı ve plaket gibi birçok alanda hizmet veriyor.
İLK ZAMANLAR İŞYERİ SAHİBİNİ ARIYORLARDI
Bir kadın olarak reklam sektörüne başladığı ilk yıllarda çeşitli önyargılarla karşılaştığını anlatan Gümüş, zaman içerisinde müşterilerin bu duruma alıştığını söyledi.
Gümüş, “İlk zamanlarda bazı sorunlar yaşıyorduk. İçeri bir erkek müşteri geldiğinde etrafa bakıp ‘İşyeri sahibi nerede?’ diye arayabiliyordu. Kadın olduğumu görünce ş aşı ranlar oluyordu. Fakat zaman içerisinde bizi ve yaptığımız işi tanıdılar. Artık alıştılar” dedi.
Yıllar içinde mesleki tecrübesinin kendisine önemli bir avantaj sağladığını belirten Gümüş, kadınların farklı sektörlerde kendi işlerini kurarak var olabileceğini de ortaya koyduğunu ifade etti.
ÜRÜN YELPAZESİNİ GENİŞLETTİ
Reklam Ajansı’nda son dönemde makine yatırımlarına da ağırlık verdiklerini belirten Gümüş, özellikle forma baskısı alanında yeni hizmetler sunmaya başladıklarını söyledi.
Matbu evrak, broşür ve davetiyenin yanı sıra eşantiyon ürünler, kaşe, forma baskısı ve plaket çalışmalarının da yapıldığını belirten Gümüş, yeni getirilen baskı makinesiyle forma baskılarının daha kapsamlı şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.
Gümüş, müşterilerin ihtiyaç larına mümkün olduğunca tek noktadan cevap verebilmek için hizmet alanlarını geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.
PAZARLIK BİZİ BAZEN YORUYOR AMA MÜŞTERİYİ DE ANLIYORUM
Reklam sektöründe son dönemde fiyat politikaları konusunda bazı sorunlar yaşandığını belirten Gümüş, sektöre yeterli deneyime sahip olmadan giren işletmelerin fiyat dengesini etkileyebildiğini söyledi.
Gümüş, özellikle müşterilerin yoğun pazarlık yapmasının zaman zaman kendilerini zorladığını belirterek, müşterilerin ekonomik koşullarını da anlayabildiğini ifade etti.
“Bazen müşterinin çok pazarlık yapması bizi yoruyor. Ama onları da yadırgamıyorum. Çünkü insanların maddi durumları ortada. Onlar da bütçelerine göre hareket etmek zorunda kalıyor. Biz de elimizden geldiğince hem müşteriyi mağdur etmemeye hem de emeğimizin karşılığını almaya çalışıyoruz” dedi.
26 YILIN TECRÜBESİYLE YOLUMA DEVAM EDİYORUM
Sektörde 26 yılı aşan bir geçmişe sahip olduğunu belirten Gümüş, bugün geldiği noktada en büyük gücünün deneyimi ve müşterileriyle kurduğu güven ilişkisi olduğunu söyledi.
Tekstil baskısından reklam ajansı işletmeciliğine uzanan meslek hayatında değişen teknolojiye ve müşteri ihtiyaçlarına ayak uydurmaya çalıştığını belirten Gümüş, kadın olarak sektörde kalıcı olmanın emek ve süreklilik gerektirdiğini ifade etti.
Gümüş, Batman’da reklam sektöründe kadın işletmeci olarak çalışmalarını sürdürürken, yeni makine ve hizmet yatırımlarıyla işyerini geliştirmeye devam ediyor.

