?>

5.Bölge ASKOM Toplantısı Batman'da gerçekleşti

5.Bölge ASKOM Toplantısı Batman'da düzenlendi. Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonu Ele Alındı.

SAĞLIK - 2 yıl önce

Batman İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) 5. Bölge iller toplantısı, bölge illerini kapsayan Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ın sağlık yetkililerini bir araya getirdi. Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve bölgesel işbirliği ön plandaydı.
Toplantıya, Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Altın, Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, hizmet başkanları, başkan yardımcıları, İllerdeki kamu ve özel hastane yöneticileri ile il ambulans servisi başhekimleri ve ASKOM üyeleri katıldı.
Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, toplantının açılış konuşmasında, 2 gün önce yaşanan sel felaketinin gölgesinde bir araya gelmenin acı bir gerçek olduğunu ifade etti. Canpolat, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek, ASKOM toplantısının amacını vurguladı.
Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin bölge illerindeki mevcut durumu ele alındı. İller arası hasta sevkleri koordinasyonu değerlendirilirken, hastanelerin yatak kapasite ve doluluk oranları karşılaştırılarak, acil sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesine yönelik çalışmalar paylaşıldı.
Canpolat, ASKOM toplantısının, bölge illeri arasındaki işbirliğini artırmayı, genel tedbirleri ele almayı, yoğun bakım ihtiyaçlarına çözüm bulmayı ve acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesini sağlamayı amaçladığını belirtti. Birlikte alınacak kararların ilin sağlık hizmetleri açısından olumlu sonuçlar doğurmasını dileyen Canpolat, katılımcılara başarılar diledi.
Toplantı, bölge illerinin acil sağlık hizmetlerindeki işbirliğini artırmak, hastaların kesintisiz ve etkin bir şekilde sağlık hizmetine ulaşmasını hedefleyerek sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Cansuyu yardımları sürüyor

2023-11-15 15:49 - DÜNYA

Hasankeyf Yolu’nda kat sayısı düşürüldü

2023-11-15 10:38 - YEREL

Cigerlo TOKİ sakinlerinin sorunları dinlendi

2023-11-20 15:53 - SİYASET

Başarılı Müdür Değişti

2023-11-15 10:37 - YEREL

Anlamlı Açılış

2023-11-19 17:28 - YAŞAM

Batman'da okullar tatil mi?

2023-11-20 19:40 - GÜNDEM

2 Girişimsel Radyoloji Uzmanı göreve başladı

2023-11-15 17:29 - SAĞLIK

Akçe, IAAF İstanbul 4.Sanat ve Antika Fuarı’nda

2023-11-20 15:55 - KÜLTÜR

Bedrettin Demir, aday adayı

2023-11-17 14:54 - SAĞLIK

Kredi limiti 525 bin TL’ye çıkarıldı

2023-11-20 15:22 - EKONOMİ

İlgili Haberler

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

SAĞLIK EKİPLERİ KADINLAR İÇİN SEFERDE

10:36 - SAĞLIK

160 ÖĞRENCİYE SAĞLIK TARAMASI

16:42 - SAĞLIK

200 YATAKLI YENİ HASTANE YAPILACAK

09:33 - SAĞLIK

DÜNYA TÜBERKÜLOZ GÜNÜ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

14:32 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

7 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

16:43 - YEREL

ALZHEİMER HASTALARINA GPRS CİHAZI DAĞITILDI

15:12 - SAĞLIK

YOĞUN YAĞIŞLAR HASTALIK RİSKİNİ ARTIRIYOR

15:01 - YEREL

PLAKA DEĞİŞİMİNDE ŞOFÖRLER ODASINDA YOĞUNLUK

14:27 - YEREL

İŞ DÜNYASI VERGİ VE SGK YAPILANDIRMASINI BEKLİYOR

14:23 - YEREL