?>

Cigerlo TOKİ sakinlerinin sorunları dinlendi

SİYASET - 2 yıl önce

Cigerlo TOKİ sakinlerinin evlerini teslim aldıktan sonra yaşanan sorunları yerinde tespit için ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihat Altun, vatandaşların sorunlarını çözmek için çalışacaklarını söyledi.
Batman merkezde yaklaşık 5 ay önce teslim edilen Cigerlo TOKİ konutlarından devam eden sorunları çözümü için HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihat Altun, Cigerlo TOKİ sakinlerini ve yönetimi ziyaret etti.
Başkan Altun ve HÜDA PAR heyeti, TOKİ’lerde keşif ve incelemelerde bulunarak vatandaşlar ile sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Cigerlo’da ulaşım, aydınlatma ve alışveriş noktalarının olmayışı vatandaşları çok zor durumda bıraktığını belirten Başkan Altun, “Bugün Cigerlo TOKİ’deyiz. Burada TOKİ sakinleri ile oturup sorunları çözmeye çalışıyoruz. Teşkilatımızla beraber TOKİ’de bulunan vatandaşlarımızı dinledik. TOKİ’nin acil olarak ulaşım sorunu var. Burası en yakın belediye otobüs geçiş güzergahına 2 km uzakta olduğu için takdir edersiniz ki önümüz kış. Bu kışta bu kadar insanın 2 kilometrelik yolu çıkmak eziyet hatta büyük bir ayıptır. Bizim bu ayıbı bu utancı düzeltmemiz lazım. Sadece ulaşım problemleri yok. Ama ulaşım problemi ilk çözülmesi gereken problemimiz olduğu için şu an onunla ilgileniyoruz. Öncelikle ulaşımı halletmemiz lazım” dedi.
“MERKEZE BAĞLI BİR KÖY”
TOKİ’ler olarak merkeze bağlı bir köy gibi yaşayan vatandaşlar olduğunu belirten Altun, “TOKİ sakinlerinin belirtiği üzere çok büyük bir şebeke sorunu var. Batman’ın merkezine bağlı bir köy gibi yaşamaları bu hemşerilerimizin hakkı değildir. Bu durum onlara reva görülemez. Bunu dile getirmemiz gerekiyor. Gerekirse Belediye yetkilileri ile görüşeceğiz ilkin ulaşım akabinde şebeke ile ilgili sorunları çözüp, vatandaşlarımızın sorunlarını gidereceğiz.” Şeklinde konuştu.
“Sorun çözülmezse vatandaşlarımız kış boyunca bu sorunları yaşamaya devam edecek”
Yürüyerek uzun bir yolu gitmek zorunda kalan vatandaşların sorununun çözülmesi için çalışacaklarını söyleyen Altun, “Tabi bununla beraber ışıklandırma sorununun da olduğunu söylüyorlar. Bu kış boyunca 2 kilometrelik yolu bu zorluklar ile yürümeye çalışıyorlar. TOKİ sakinleri bu sorunları dile getirdiler. Bizimde yaptığımız tespitlerde, keşifte fark ettik. Çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağız. Allah’ın izni ile bu sorunları çözmek için ilgili girişimlerde bulunmak için inşallah sonucunu da getirip vatandaşlarımıza ilan edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Öldürülen kardeşler yeniden gündemde

2023-11-13 17:34 - GÜNDEM

Cigerlo TOKİ sakinlerinin sorunları dinlendi

2023-11-20 15:53 - SİYASET

Hasankeyf Yolu’nda kat sayısı düşürüldü

2023-11-15 10:38 - YEREL

İnternet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı

2023-11-14 14:20 - BİLİM-TEKNOLOJİ

Anlamlı Açılış

2023-11-19 17:28 - YAŞAM

2 Girişimsel Radyoloji Uzmanı göreve başladı

2023-11-15 17:29 - SAĞLIK

Başarılı Müdür Değişti

2023-11-15 10:37 - YEREL

Cansuyu yardımları sürüyor

2023-11-15 15:49 - DÜNYA

Ekmen, mevsimlik tarım işçilerini gündeme getirdi

2023-11-13 17:06 - SİYASET

Diyanet-Sen : İsrail ürünlerini almak haramdır

2023-11-14 14:10 - YAŞAM

İlgili Haberler

BAKAN GÖKTAŞ: HER YENİ DOĞUMDA DEVLET YANINIZDA

15:03 - SİYASET

EKMEN: EVE DÖNÜŞ YASASI MUTABAKATLA ÇIKARILMALI

15:05 - SİYASET

MEHMET FIRAT MAZBATASINI ALDI

17:02 - SİYASET

BATRAY TANITILDI, HIZLI TREN UMUDU SÜRÜYOR

16:14 - SİYASET

STK TEMSİLCİLERİ İLE TÜRKİYE YÜZYILI BULUŞMASI

17:37 - SİYASET

Günün Manşetleri

TAKSİ GASPÇILARI YAKALANDI

19:48 - GÜNDEM

BATMAN FESTİVAL COŞKUSUNA HAZIRLANIYOR

17:41 - KÜLTÜR

6 MAHALLEDE DOĞALGAZ ÇALIŞMASI

16:45 - YEREL

MİLLETVEKİLLERİNDEN BATMAN’DAKİ SALDIRIYA LANET

16:20 - GÜNDEM

1000 KİŞİLİK İSTİHDAM PROGRAMI BAŞLIYOR

16:01 - GÜNDEM