?>

ÇOCUKLARIN VEFASI DUYGULANDIRDI

Kanireval Mezarlığında Unutulmaz Bir Ziyaret

YAŞAM - 1 yıl önce

Batman’ın sessiz ve huzurlu Kanireval Mezarlığı sıradan bir öğleden sonra, beklenmedik bir olayla anlam kazandı. Mezarlıkta kabir ziyareti yapanlar, iki genç çocuğun duygusal ve saygı dolu davranışlarına tanık oldu.
Yaşları on iki veya on üç civarında olan bu iki çocuk, mezar taşlarının arasında geziniyor ve üzerlerinde bayrak bulunan mezarları dikkatle inceliyordu. Her bir şehit mezarının başında durup isimleri yüksek sesle okuyan çocuklar, ölüm tarihlerini kontrol ediyor ve hüzünlü bir şekilde aralarında fısıldaşıyorlardı. "Bu asker 1994’te şehit olmuş," dedi biri. "Bu ise 2016’da. Ne kadar üzücü," diye ekledi diğeri, gözlerinde derin bir hüzünle.
Çocukların bu içten ve saygılı davranışları, mezarlıkta bulunan diğer ziyaretçilerin dikkatini çekti. Mezar taşlarının önündeki bayraklara büyük bir saygıyla yaklaşan çocuklar, ellerini dikkatlice uzatıp bayrakları öpüyor ve ardından bir sonraki mezara geçerek aynı özeni her mezarda tekrarlıyordu.
Bu anlamlı ziyaret, mezarlıkta bulunan diğer ziyaretçilerin gözünden kaçmadı ve herkesin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Genç nesillerin şehitlerine ve ülkenin tarihine duyduğu derin bağlılık, bu çocukların davranışlarıyla bir kez daha gözler önüne serildi. Mezarlıkta yaşanan bu kısa ama dokunaklı an, orada bulunan herkesin hafızasında kalıcı bir iz bıraktı.
Bu olay, şehitlerimizin unutulmadığını ve genç nesillerin onlara duyduğu derin minnetin bir kanıtı olarak hafızalarda yer etti. İki çocuğun gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret, yalnızca bir kabir ziyareti olmaktan öte, bir vefa ve saygı duruşu olarak hafızalarda kalacak.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN'A YENİ BİR YAŞAM ALANI

2024-05-29 15:22 - GÜNDEM

İŞ İNSANI FIRAT TUNÇ İLE SÖYLEŞİ

2024-05-27 17:18 - RÖPORTAJ

YAPAY ZEKÂ VE GELECEĞİMİZ

2024-05-26 14:46 - TEKNOLOJİ

PEKMEZE KATILAN KİLİN GÜCÜYLE TÜBİTAK FİNALİNE

2024-05-26 15:32 - TEKNOLOJİ

ARTIK HASTALAR BAŞKA İLE GİTMEYECEK

2024-05-27 17:03 - SAĞLIK

ZİLAN TÜRBESİ'NE BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

2024-05-26 15:12 - YAŞAM

FATİH İLKOKULU, MASA TENİSİNDE PARLIYOR

2024-05-29 12:54 - SPOR

BATMAN'DA ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

2024-05-27 10:50 - SPOR

GELENEKSEL TURNUVA BAŞLADI

2024-05-31 13:53 - YAŞAM

BATMAN ANADOLU LİSESİ TÜRKİYE 5.'Sİ OLDU!

2024-05-27 16:22 - EĞİTİM

İlgili Haberler

KIRMA YEŞİL ZEYTİNE TALEP ARTIYOR

15:42 - YAŞAM

YAVRU KÖPEK KURTARILDI

15:43 - YAŞAM

ZÜBEYDE HANIM İLKOKULU’NDAN GAZZE’YE DESTEK

14:20 - YAŞAM

DEVLETİN ŞEFKAT ELİ ŞEHİT AİLELERİYLE BULUŞTU

16:22 - YAŞAM

METİN BOSTANCIOĞLU'DAN GAZZE’YE DESTEK

13:57 - YAŞAM

Günün Manşetleri

YENİ YÜZYIL PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARSLAN: TEK İDEOLOJİMİZ MİLLET VE EKONOMİ

17:22 - YEREL

KENT İÇİ ULAŞIMDA YENİ DÜZENLEME TAMAMLANDI

17:18 - YEREL

BÖLGE TABİP ODALARI BATMAN’DA BULUŞUYOR

16:32 - YEREL

CEMİL TURAN, BATMAN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

16:18 - YEREL

3 BİN SPORCU BATMAN’DA YARIŞACAK

15:45 - SPOR