?>

FİYATLAR SABİT, TALEP YÜKSEK

Ramazan ayı öncesi hazırlıklarını tamamlayan tatlıcı esnafı, satışların dört ila beş kat arttığını belirtirken artan talebe rağmen fiyatlarda değişikliğe gitmeyeceklerini açıkladı.

GÜNDEM - 3 ay önce

Ramazan ayı öncesi Batman’daki tatlıcılar yoğun bir hazırlık sürecine girdi. İş yerlerinde kapsamlı temizlik yapan esnaf, gerekli ürün ve malzeme tedarikini tamamladı. Artan talebe yetişebilmek amacıyla da personel kadrosunu güçlendirdi.
Tatlıcı esnafı Ebubekir Sirek, Ramazan ayının hem manevi hem de ticari açıdan büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan şerbetli tatlılara talebin artması beklenirken, esnaf yoğunluk öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı.
Ramazan boyunca oluşabilecek uzun kuyruklara karşı tedbir alan işletme sahipleri, hem üretim kapasitesini artırdı hem de hizmet sürecini hızlandıracak planlamalar yaptı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının tatlıcılara hareketlilik getirmesi bekleniyor.
Ebubekir Sirek

"RAMAZAN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI"

Ramazan öncesi hazırlıkların tamamlandığını belirten Sirek, "Biz tatlıcılar olarak Ramazanın telaşındayız. Çok şükür Ramazan yaklaşıyor. Tüm genel temizliğimizi yaptık, tatlılarımız ve malzemelerimiz hazır. Ürünlerimizin hepsi hazır durumda. Ramazanı sabırsızlıkla bekliyoruz. Burada sekiz çeşit tatlımız mevcut. Son günlerde Şambali tatlısını da tezgâhımıza ekledik. Ramazan ayında en çok halka ve tulumba tatlıları rağbet görüyor. Çok şükür sezonumuz iyi geçti. Ramazanda işlerimiz daha da artıyor. Özellikle havaların serin olması bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu sene de tatlılara rağbet var, müşterilerimiz tatlılarımızı çok beğeniyor. Ramazanda tatlılar, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor." dedi.

"ORUÇLUYKEN ÖZELLİKLE TATLIYA DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERİLİYOR"

Ramazan ayında satışların ciddi oranda arttığını vurgulayan Sirek, "Ramazan ayında satışlar normal kış aylarına göre dört beş kat artıyor. İnsanlar oruçluyken özellikle tatlıya daha fazla ilgi gösteriyor. Bu sene tatlı fiyatlarında değişiklik oldu. Geçen yıl 120 TL olan ürünümüz bu yıl 150 TL oldu. Ancak Ramazan ayında fiyatları artırmayacağız, aynı fiyatlarla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"RAMAZANA HAZIRIZ"

Ramazan ayında oluşan yoğunluğa dikkat çeken Sirek, güncel fiyatları ve alınan önlemleri şöyle sıraladı: "Şu an fiyatlarımız şöyle: Halka ve tulumba tatlıları 150 TL, kaymaklı ve cevizli taş kadayıf 300 TL, şambali tatlısı 200 TL, uzun tulumba çeşitlerimiz de 150 TL. Ramazanda yoğunluk oldukça artıyor ve uzun kuyruklar oluşuyor. Bazen kalabalıktan dolayı zor anlar yaşanabiliyor ancak bu yoğunluk bizi mutlu ediyor. Bu nedenle personel sayımızı iki katına çıkardık. Herhangi bir eksiğimiz yok, Ramazana hazırız. Ramazan, on bir ayın sultanı; hoş geldin. Sabırsızlıkla bekliyoruz."
Haftanın Öne Çıkanları

TIR’IN DORSESİ RADAR ARACININ ÜZERİNE DEVRİLDİ

2026-02-17 13:32 - GÜNDEM

MÜLAKAT TAKVİMİ AÇIKLANDI

2026-02-13 22:45 - YEREL

İKİ ŞEHİRDEN ORTAK PROJE MUTABAKATI

2026-02-17 17:10 - YEREL

BATMAN’DA KRİTİK BAĞIMLILIK ZİRVESİ

2026-02-11 17:36 - GÜNDEM

OSB'DE İŞÇİLER İŞİ BIRAKTI

2026-02-12 14:49 - GÜNDEM

3 KÜTÜPHANE HİZMETE GİRDİ

2026-02-13 16:39 - GÜNDEM

ARTIK LİDER DEĞİLİZ!

2026-02-15 17:41 - SPOR

BATMAN’DA ARACA SİLAHLI SALDIRI

2026-02-16 16:55 - ASAYİŞ

ÖZEL HASTANELERDE ACİL SERVİS ÜCRETLERİNE DİKKAT

2026-02-15 12:36 - GÜNDEM

KAMUDA WHATSAPP DÖNEMİ KAPANIYOR

2026-02-12 16:56 - GÜNDEM

İlgili Haberler

1128 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

10:29 - GÜNDEM

TÜİK VERİLERİ AÇIKLADI: İŞSİZLİKTE SINIRLI DÜŞÜŞ

11:47 - GÜNDEM

MİLYONLARCA ÇALIŞANI İLGİLENDİREN KARAR

11:27 - GÜNDEM

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

10:46 - GÜNDEM

ŞİMŞEK: YAPAY ZEKAYI YAKALAYAMAZSAK GERİDE KALIRIZ

18:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

ELİF NAZ, DÜNYA ŞAMPİYONASI BARAJINI GEÇTİ

22:02 - SPOR

SEDAT ÖZSÜMER FUTBOL TURNUVASI'NDA ŞAMPİYON OLDU

21:53 - SPOR

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

21:27 - ASAYİŞ

BATMAN’DA SAHA SİYASETİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

17:29 - RÖPORTAJ

DÖRTYOL KAVŞAĞI’NDA KAZA PANİĞİ

17:04 - YEREL