?>

ÇİNLİ YATIRIMCILAR GÖZÜNÜ BATMAN'A DİKTİ

Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin’den Batman’a Yatırım Çıkarması Sinyali

EKONOMİ - 1 saat önce

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun daveti üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen görüşmede Batman'ın yatırım olanaklarını değerlendirdi. Toplantıda, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi ve Batman'ın uluslararası yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelmesi yönünde önemli mesajlar verildi.
TBMM'deki buluşmaya AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in yanı sıra Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve SESA Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan da katıldı.
Görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesi ve bölgesel kalkınmayı destekleyecek yeni ortaklıkların hayata geçirilmesi ele alındı. Sağlık, teknoloji, sanayi, ulaştırma, enerji ve sürdürülebilir kalkınma gibi birçok alanda iş birliği fırsatları değerlendirildi.
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ise toplantıda kentin stratejik konumu, genç ve dinamik iş gücü, gelişen organize sanayi bölgeleri ile tarım ve gıda sektöründeki büyüme potansiyeline dikkat çekti. Nasıroğlu, Batman'ın üretim, ihracat, enerji ve sağlık yatırımları açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirterek Çinli yatırımcıları kente davet etti.
Görüşmenin ardından Büyükelçi Jiang Xuebin'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, Batman açısından dikkat çeken mesajlar içerdi. Nasıroğlu'na ev sahipliği için teşekkür eden Xuebin, ticaret, yatırım ve sağlık alanlarındaki iş birliği imkanlarını değerlendirdiklerini belirterek Batman'da yeni fırsatları keşfetmeyi ve karşılıklı faydaya dayalı projeleri geliştirmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
Diplomatik temasın en önemli sonucu ise Büyükelçi Jiang Xuebin'in önümüzdeki dönemde Çinli iş insanları ve yatırımcılarla birlikte Batman'ı ziyaret etmeyi planladığını açıklaması oldu. Söz konusu ziyaretin, kentin yatırım potansiyelinin uluslararası platformda tanıtılması ve Çinli yatırımcılarla doğrudan temas kurulması açısından önemli katkılar sunması bekleniyor.
Gerçekleştirilen görüşme, Batman'ın yalnızca bölgesel ölçekte değil, uluslararası yatırım çevrelerinin de dikkatini çeken şehirler arasında yer alma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

ENGELLİ ARAÇ SAHİPLERİNİ RAHATLATAN KARAR

2026-06-22 13:25 - YEREL

İSTASYON CADDESİ 4 SAAT KAPANACAK!

2026-06-23 19:44 - YEREL

BATMAN’DA TRAFİKTE YENİ DÖNEM BAŞLADI

2026-06-25 16:36 - YEREL

ARTIK BİR MİLYARDERİMİZ VAR!

2026-06-22 14:55 - YEREL

SOKAK ORTASINDA SİLAHLI SALDIRI

2026-06-24 11:19 - ASAYİŞ

KONUT SATIŞLARI YÜZDE 90 DÜŞTÜ

2026-06-23 12:07 - YEREL

BATMAN-DİYARBAKIR YOLUNDA KAZA

2026-06-22 17:12 - ASAYİŞ

BATMAN ÇAYI KIYISINA 80 DÖNÜMLÜK DEV PROJE

2026-06-22 16:35 - YEREL

TÜM İNŞAAT PROJELERİ TEK PLATFORMDA TOPLANIYOR

2026-06-26 14:09 - YAŞAM

BATMAN'A 12 HEKİM KADROSU, NADİR UZMANLIK ALANLARI DA LİSTEDE

2026-06-27 00:07 - SAĞLIK

İlgili Haberler

ALTIN SON 7 AYIN DİBİNDE

10:31 - EKONOMİ

DOLAR VE EURO GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

10:10 - EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI

10:25 - EKONOMİ

AKARYAKITTAKİ İNDİRİM YETERSİZ BULUNDU

12:15 - EKONOMİ

SERBEST PİYASADA DÖVİZ KURLARI NE KADAR?

09:50 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

PETROLSPOR KAMPINA ÜST DÜZEY ÇIKARMA

10:06 - SPOR

ÇİNLİ YATIRIMCILAR GÖZÜNÜ BATMAN'A DİKTİ

09:52 - EKONOMİ

TURGUT ÖZAL BULVARI'NDA YANGIN: PASTANE KÜL OLDU

09:42 - ASAYİŞ

KEVSER İNANÇ'IN "BİR ZARİF HAYAT" KİTABI OKURLARLA BULUŞTU

08:33 - YAŞAM

EKMEN: ARTIK ÇARŞIYA PAZARA ÇIKAMIYORUZ

17:28 - YAŞAM