?>

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSU KADER DEĞİL!

Dil kazıyıcılar veya diş fırçası ile dilinizi temizleyin!

SAĞLIK - 2 yıl önce

Sahur ve iftar arasında düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın!
Ramazan ayı boyunca, günlük ağız hijyenini korumanın önemine işaret eden uzmanlar, sahur sonrası yapılan normal diş fırçalama ve diş ipi kullanımı, diş arası temizlik ve dil fırçalama gibi rutin uygulamaların, ağız sağlığını korumak için gerekli olduğuna vurgu yaptı. Yemek artıklarının dil yüzeyinde kalması halinde ağızda kötü koku oluşabildiğini dile getiren Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Bu durumda dil kazıyıcılar veya diş fırçası kullanarak dil temizlenmeli ve ağız içi iyice temizlenmelidir. Özellikle diş eti hastalığına yatkın olan kişiler, dikkatli olmalıdır.” dedi.
Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü” dolayısıyla, ramazan ayında ağız ve diş bakımının nasıl olması gerektiğini anlattı.
SAHUR SONRASI RUTİN UYGULAMALAR, AĞIZ SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN GEREKLİ
Ramazan ayı boyunca, günlük ağız hijyenini korumanın önemine işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Sahur sonrası yapılan normal diş fırçalama ve diş ipi kullanımı, diş arası temizlik ve dil fırçalama gibi rutin uygulamalar, ağız sağlığını korumak için gereklidir.” dedi.
YEMEK ARTIKLARININ DİL YÜZEYİNDE KALMASI HALİNDE KÖTÜ KOKU OLUŞABİLİR
Ramazanda açlık nedeniyle oluşabilecek fizyolojik kokuların normal olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, şöyle devam etti: “Ancak yemek artıklarının dil yüzeyinde kalması halinde kötü koku oluşabilir. Bu durumda dil kazıyıcılar veya diş fırçası kullanarak dil temizlenmeli ve ağız içi iyice temizlenmelidir. Özellikle diş eti hastalığına yatkın olan kişiler, dikkatli olmalıdır. Aksi halde, ani diş eti hastalığına ‘gingivitis’ yol açabilirler, bu da diş etlerinde kanamayla başlayan ve zamanla kemik kaybına neden olan bir durumdur. Bunun önlenmesi için en etkili yöntem, düzenli ve doğru ağız hijyeni uygulamaktır.” Ramazan boyunca iftar ve sahur arasında etkili bir temizlik sağlamanın önemli olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, böylece ağız sağlığının korunarak, diş problemlerinin önlenebileceğini söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

ARTIŞ DURDURULAMIYOR!

2024-03-17 10:58 - YAŞAM

RAMANLI: BÜTÜN BATMAN KAZANACAK

2024-03-15 13:03 - SİYASET

RAMANLI: BATMAN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

2024-03-20 15:45 - SİYASET

BÖLGEMİZİN KADINLARI İHTİŞAMI SEVER

2024-03-18 16:24 - RÖPORTAJ

BEŞİRİ’DE 100. YIL MODERN PARKI AÇILDI

2024-03-17 12:15 - YEREL

MAHALLE SAKİNLERİNİN GÖRÜŞLERİNE DEĞER VERİYOR

2024-03-15 13:00 - YEREL

BİNLERCE ABONEYE CEZA!

2024-03-15 13:10 - GÜNDEM

DEREVERİ AŞİRETİ'NDEN CEYLAN'A DESTEK

2024-03-21 15:19 - SİYASET

GÜLTEPE’DE İNTİHAR GİRİŞİMİ

2024-03-21 10:47 - GÜNDEM

ŞUBATTA 50 BİN KİŞİ UÇTU

2024-03-19 12:36 - GÜNDEM

İlgili Haberler

YAZ SICAKLARI GIDA ZEHİRLENMELERİNİ ARTIRIYOR

12:28 - SAĞLIK

HASTANELERLE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ EL ELE

16:03 - SAĞLIK

SICAK HAVALARIN GÖRÜNMEYEN TEHLİKESİ

11:58 - SAĞLIK

VÜCUTTAKİ BASİT UYARILAR KALP HASTALIĞI İŞARETİ OLABİLİR

11:22 - SAĞLIK

NÜKLEOPLASTİ İLE TEDAVİ EDİLDİ

13:53 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

PLAZA KORİDORUNDA YANGIN

22:24 - ASAYİŞ

BATMAN MODELİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

17:43 - YAŞAM

SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ

17:19 - YEREL

TEMİZLİK EKİPLERİNDEN KESİNTİSİZ ÇEVRE TEMİZLİĞİ

15:13 - YEREL

BATMAN'IN GÖZÜ 500 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİNDE

15:11 - YEREL