?>

"HER GEBEYE BİR EBE" MESAİSİ

Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Hasankeyf Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, “Her Gebeye Bir Ebe” programı ve “Annelik Yolculuğu Mobil Uygulaması” kapsamında gebe vatandaşlara yönelik ev ziyareti gerçekleştirdi.

SAĞLIK - 1 ay önce

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Her Gebeye Bir Ebe” programının tanıtılması ve gebelik sürecinde farkındalığın artırılması amacıyla gerçekleştirilen ziyarette, anne adaylarına sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Hasankeyf Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Sedef Evin ve ebe Naciye Bozkurt tarafından gebe Kevser Karaman ziyaret edilerek, “Her Gebeye Bir Ebe” programı ile “Annelik Yolculuğu Mobil Uygulaması” hakkında bilgi verildi.
Ziyaret kapsamında gebelik döneminde düzenli takiplerin önemi, sağlıklı yaşam alışkanlıkları, doğuma hazırlık süreci, emzirme ve anne-bebek sağlığının korunmasına yönelik konular ele alındı.
“Her Gebeye Bir Ebe” programı ile gebelerin bir ebe tarafından yakından takip edilmesi, ihtiyaç duydukları danışmanlık hizmetlerine daha kolay ulaşmaları ve anne-bebek sağlığının desteklenmesi hedefleniyor. “Annelik Yolculuğu Mobil Uygulaması” ile ise anne adaylarının gebelik sürecine ilişkin doğru ve güncel bilgilere dijital ortamda erişebilmesi amaçlanıyor.
Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, anne ve bebek sağlığının korunmasının sağlık hizmetlerinde öncelikli hedefler arasında yer aldığını belirtti.
Solmaz, söz konusu programlar sayesinde gebelerin gebelik sürecini daha bilinçli ve güvenli şekilde geçirmelerinin desteklendiğini ifade ederek, sağlık personelinin rehberlik hizmetleriyle anne adaylarının yanında olmaya devam edeceğini söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

HÜDA PAR’DAN ‘RAHMİ KOÇ’ AÇIKLAMASI

2026-06-07 12:58 - GÜNDEM

BATSO'DAN İŞ DÜNYASINA NEFES KREDİSİ MÜJDESİ

2026-06-08 14:30 - YEREL

"HER GEBEYE BİR EBE" MESAİSİ

2026-06-12 13:49 - SAĞLIK

SICAKLIK ARTIYOR, YANGIN TEHLİKESİ BÜYÜYOR

2026-06-11 13:40 - YEREL

PETROLSPOR'UN İLK YABANCI OYUNCUSU BELLİ OLDU

2026-06-07 14:54 - SPOR

BATMAN BAROSU'NDAN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ

2026-06-07 11:39 - GÜNDEM

BATMAN'DA VEFAT EDENLER

2026-06-10 14:34 - YEREL

YKS’YE SAYILI GÜNLER KALA KRİTİK UYARILAR

2026-06-09 15:21 - EĞİTİM

SICAK HAVALARDA BESLENMEYE DİKKAT

2026-06-10 12:13 - SAĞLIK

ALTUN'DAN BELEDİYEYE İLAÇLAMA ÇAĞRISI

2026-06-10 11:09 - SİYASET

İlgili Haberler

YAZ SICAKLARI GIDA ZEHİRLENMELERİNİ ARTIRIYOR

12:28 - SAĞLIK

HASTANELERLE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ EL ELE

16:03 - SAĞLIK

SICAK HAVALARIN GÖRÜNMEYEN TEHLİKESİ

11:58 - SAĞLIK

VÜCUTTAKİ BASİT UYARILAR KALP HASTALIĞI İŞARETİ OLABİLİR

11:22 - SAĞLIK

NÜKLEOPLASTİ İLE TEDAVİ EDİLDİ

13:53 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

BATMAN'IN GÖZÜ 500 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİNDE

15:11 - YEREL

YRP'DEN ŞEHİR PLANLAMASINDA KAMU YARARI UYARISI

14:33 - YEREL

BATMAN’DA YOL VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

14:32 - YEREL

BABA, OĞLU VE YEĞENİ TOPRAĞA VERİLDİ

14:20 - GÜNDEM

MİLLETVEKİLİ ODUNCU’DAN MEZARLIK SALDIRISINA TEPKİ

12:29 - YEREL