Gercüş’te düzenlenen 5. Bağbozumu ve Gastronomi Festivali, ilçenin üzüm üretimini, yöresel lezzetlerini ve el emeği ürünlerini bir araya getirdi. Festivale Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Eyüp Eroğlu katıldı.

85 STANTTA GERCÜŞ’ÜN DEĞERLERİ TANITILDI
Festival alanında kurulan 85 stantta Gercüş’ün tarımsal ürünleri, el emeği eserleri ve geleneksel lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Üzüm hasadı etkinliğiyle ilçenin köklü bağcılık geleneği de yaşatıldı.
TURİZM POTANSİYELİNE KATKI
AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Gercüş’ün sahip olduğu doğal, kültürel ve gastronomik değerlerin tanıtılmasının önemine dikkat çekti. Festivalin, ilçenin üretim gücünü ve kültürel zenginliğini daha geniş kitlelere ulaştırdığını belirten Şansi, bu tür etkinliklerin Batman’ın turizmdeki görünürlüğüne katkı sunduğunu ifade etti.












Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir