SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SERVİSÇİLERİN SORUNU ÇÖZÜMLENMELİDİR…

Son Güncelleme :

2022-11-22 09:48:50

SERVİSÇİLERİN SORUNU ÇÖZÜMLENMELİDİR…

Batmandaki Okul servisleri, eğitim-öğretim yılının başından itibaren fiyatlardan şikâyet ediyorlardı. Benzin ve mazot fiyatları ile diğer giderlerin artışından yakınan servisçiler, Belediyenin belirlediği öğrenci taşıma ücretini az buluyor ve bu rakamın arttırılması için yetkililerin kapısını aşındırıyorlardı.

Servisçilerin iddiasına göre, Vali beyden istedikleri randevuya cevap verilmemiş ve sayın Valiyle görüşme istekleri hep ötelenmişti.

Okulların açıldığı dönemde servisçiler yine hareketlenmiş ve belirlenen rayicin arttırılmaması halinde öğrencileri taşımayacaklarını duyurmuşlardı. Bu durum öncelikli olarak velilerin tepkisini çekmiş ve servisçiler eleştirilerek yaptıklarının doğru olmadığı vurgulanmıştı.

Daha sonra eylemden vazgeçildiği bildirilerek öğrenci taşıma işinde aksama olmayacağı sosyal medyadan duyurularak veliler rahatlatılmıştı.

Farklı pencerelerden bakıldığında servisçiler de haklı, veliler de.

Veliler, iki-üç çocuklarının servisleri kullanmaları durumunda 1500-2000 Tl. arasında aylık ücret ödemek zorunda kalacaklarını ve bunun bütçelerini zorlayacağını söylerken, servisçilerin “eylem yapıyoruz, öğrencileri taşımıyoruz” tehdidine anlam veremediklerini söylüyorlardı.

Ve bu durum aylardır sürüp gidiyor.

Batman servisçilerinin en büyük dileği  Vali beyle görüşmek ve sorunlarını bizzat aktarmak. Bunun için de sürekli özel kaleme başvuruyorlar ama bugüne kadar da randevu alamadıklarını söylüyorlar.

Bize göre servis ücretinin belirlenmesi konusunda Vali beyle görüşmek yerine Belediyenin ilgili birimiyle görüşmek daha doğru olur. Çünkü bu esnaf kesimi sayın Valiyle görüşseler de Vali, yine bununla ilgilenen ilgili birimin yetkilisini çağırıp onun görüşünü alacaktır.

Bütün bunların olmaması halinde yine eylem, grev, kontak kapatma gibi tepkilerin yerine bağlı bulundukları Minibüsçüler Odası bir avukat tutup haklarını bu şekilde talep edebilir ve uzlaşabilir.

Sistem bu iken, görüyoruz ki; aylardır değişen bir şey olmamış.

Sömestri tatilinin bittiği günün gecesinde okul servisi yöneticileri, velilere mesajlar atarak şöyle dediler:

“Değerli Velilerimiz, bilindiği üzere günümüz şartlarına göre Kasım ayı başında fiyat güncellemesi yapılacaktı. Geçen 2 aylık süreçte bir gelişme olmamıştır. Fiyat güncelleme sözüne istinaden zarar etmemize rağmen çalışmalarımıza devam ettik. Ancak minibüsçüler odasının aldığı karara göre yeni bir fiyat güncellemesi yapılana kadar servis hizmeti geçici olarak durdurulmuştır. Bilgilerinize sunarız.”

Pazar günü akşamı velilere atılan bu mesaj velilerde tepkilere neden oldu ve kendilerinin ve çocuklarının bu konuda koz olarak kullanıldığını belirterek sosyal medyada servisçileri eleştiri yağmuruna tuttular. Servisçilerin mesajı gazetemize de gönderildi. Gece saatlerinde herkese ulaşan bu haber velilerde “yarın ne yapacağız, çocuklarımızı nasıl okula göndereceğiz” endişesine neden oldu.

Sosyal medyada yer alan ve servisçilerin yarın çalışmayacağı duyulduktan sonra kısa zamanda kamuoyu oluştu ve bu uygulamanın yanlış olduğu belirtilerek kararın gözden geçirilmesi istendi.

Gece yarısına doğru ise yeni bir mesaj yayınlandı. Bu mesajda da şöyle deniliyordu:

“Sayın Veli, yarın servis hizmeti vermeye devam edeceğiz. Herkes aynı saatinde hazır olsun. Teşekkür eder, ayrıca özür dileriz…”

Bu haber yine de velileri sorundan kurtardığı için mutlu etti ve hizmet yeniden verildi.

Ancak, Belediyenin ilgili birimi ile Minibüsçüler Odası yetkililerinin bir araya gelerek ücret konusunda karar birliğine varmaları gerekir ki; veliler ve öğrenciler 2 ay sonra bu sorunu yeniden yaşamasınlar.

Servisçileri dinlediğinizde onlara hak veriyorsunuz, Belediyeyi dinlediğinizde onlara da, Velileri dinlediğinizde de Velilere hak veriyorsunuz.

O halde haksız kim?

Haksız veya suçlu aramadan bir araya gelinmeli ve servis ücreti sorunu kökünden çözümlenmelidir.

İşin içinden çıkılamıyorsa çevremizdeki iller emsal alınır ve kilometre başı ücret belirlenerek bir rakamda karar alınır.

Bu o kadar zor olmamalıdır.

 

                                                                      BATMAN GAZETESİ

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI