SON DAKİKA
hava
Advert

Son Güncelleme :

2023-02-06 12:30:21

PETROLSPOR, ÇÖZÜM BEKLEYEN BİR SORUN!

Geçtiğimiz sezon rüya gibi bir sezon geçiren Petrolspor 26 yıl sonra şampiyon, 16 yıl aradan sonra da 2. lige yükselmeyi başarmıştı. Bu uzun yıllar aradan sonra gelen başarı kentte inanılmaz bir hava yaratmış ve Petrolspor’un popülerliği hat safhaya ulaştırmıştı.

Ancak temsilcimiz bu sezon ise adeta kâbus gibi bir dönem yaşıyor. Kulübün TPAO devredilmemesiyle başlayan süreç ekonomik krize, akabinde de kötü yönetilme sebebiyle adeta fiyaskoya dönüştü.

Geldiğimiz noktada küme düşmeye oynayan, ekonomik kriz yaşayan, kadro sıkıntısı bulunan ve daha tehlikelisi soruna çözüm bulamayan bir yönetim anlayışı var.

Maalesef yaşananlar karşısında Petrolspor yönetiminden umut vaat eden hiçbir açıklama da yapılmıyor.  Dahası herkes büyük bir sessizlik içerisinde…

Eğer soruna çözüm, sessizlikse zaten hepimize geçmiş olsun…

Ancak kötü sona yaklaşmamak için çok ama çok hızlı bir şekilde Vali Ekrem Canalp, çözüm seçeneklerini masaya taşımalıdır. Mevcut yönetim “sorun yok biz çözeriz” diyorsa ivedilikle çözüm tekniklerini kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Ancak mevcut yönetim sessiz kalmaya devam edecekse, “istifa da bir hizmettir” diyerek gereğini yapmalı ve kulübün önünü açmalıdır.

Unutmamalıdır ki ligde kalmak, şampiyonluktan çok çok daha önemlidir. Bu sebeple, bu sezon geçtiğimiz sezondan bile çok daha kıymetlidir… 

 

DİKKAT MOTOSİKLET ÇARPABİLİR!

Batman’ın en büyük sorunlarından biri de maalesef motorize servisler…

Özellikle Turgut Özal Bulvarında paket servisi yapan çok fazla sayıda işletme var.

Ekonomik krizin yaşandığı süreçte herkese bol kazançlar dilerken, tehlike sinyallerinin de her geçen gün arttığına dikkat çekmek isteriz.

Son yıllarda elektrikli motosikletleri tercih eden bu işletmelerin kuryeleri, yayaların kullandığı kaldırımları adeta işgal etmiş durumda…

Durum öyle bir hal aldı ki, artık cadde de yürürken robot gibi yürümek zorunda kalıyoruz. Çünkü bir bakıyoruz, rüzgar hızında bir motosikletli kurye yanımızdan geçivermiş.  Bundan daha vahim olan da en küçük sürtüşme de bile insanlara öfkeyle bakarak, kendilerinin haklı oldukları göstermeye çalışmaları…

Bunun üstüne bir de son zamanlarda araç sahipleri bu konuda sıkıntı çekmeye başladı. Bunun sebebi de, akşam saatlerinde elektrikli motosikletlerle servis yapan kuryelerin büyük bir bölümünün ışık saçana bir farının bulunmaması. Hem far yok hem de çok sessiz olan bu motosikletler, sürücüler tarafından fark edilmediği için büyük sorun teşkil ediyor.

O yüzden işletme sahiplerinde duyarlılık çağrımızdır. Personellerin kaldırımları kullanmaması ve motosikletlere özellikle farlar konusunda gerekli bakımların ivedilikle yapılması gerekiyor.

Daha öncede bu sorunu çok kez gündeme getirdik. “Sorun çözülmediyse niye yazıyorsunuz” diyenler de olabilir, ancak biz vatandaşlarımızı rahatsız eden ve tehlike arz eden tüm konularda vatandaşın sesi olarak, aralıksız yazmaya devam edeceğiz…

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI