SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BAKKAL DEFTERİ GİBİ HESAP YAPMIŞLAR

Son Güncelleme :

2023-06-11 15:53:04

Bağımsız Denetçilerin Petrolsporda yaptığı inceleme sonrasında ilginç konuların ortaya çıktığı iddia edilirken, eski Petrolspor yönetiminin gelir-gideri “bakkal defteri” anlayışında tuttuğu ve yetkililerin kaynağı belli olmayan ve fatura ile gider pusulası gibi belgelerle kanıtlanmayan giderlerin TPAO tarafından ödenmeyeceği söylendi.

Ortada vahim bir durum var.

Yeni yönetim, belgeli olan ödemeleri yapmayı kabul ederken bu rakamın da 8-8,5 milyon lira civarında olduğunu belirttiler.

İyi güzel de, bu borçlar nasıl oluştu?

Neden belgeleri, kaynakları yok?

Siz yine de merak etmeyin, TPAO ile Valilik bütün borçları ödeyecek ve kulübü sıfır borçla liglere hazırlayacak.

Yine de bundan ders çıkarılmalı.

Hem Petrolsporun, hem TPAO.nun, hem de Devletin parasına yazık etmeyelim ve sistemi ona göre kuralım.

Çünkü “mahalle bakkalı defteri” devri çok gerilerde kaldı.

 

 

BİZDE İSTİYORUZ, BİZİM DE HAKKIMIZDIR

Sivas’a gelen hızlı trenin bundan sonra Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’a gelmesi için illerde kampanyalar başlatılmış.

Şehirler, bunun gerçekleşmesi için imza kampanyaları açıyor, siyasileri aracılığıyla da Ulaştırma Bakanlığı'na taleplerini aktarıyorlar.

Her ilin, her şehrin sakinleri, kendileri için bu talebi yapmakta haklılar.

Ama hızlı tren Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’a kadar gelecekse bunun Batman’a, hatta Kurtalan’a kadar gelmesi bizim ilimiz açısından da haktır.

Muhtemelen Ulaştırma Bakanlığı ve DDY Genel Müdürlüğü bu planlamaları yaparken o şehrin yolcu sayısına, şehrin nüfusuna ve yolcu kapasitesine bakıyordur.

Batman, her açıdan, hızlı treni isteyen şehirlerle aynı seviyededir ve bu hizmetin gelmesi halinde büyük bir yolcu potansiyeli olacaktır.

Onun için basın olarak, şehrin dinamikleri, yöneticileri ve siyasileriyle el birliği talebimizi yapalım ve bunda ısrarcı olalım.

Günümüz Türkiye’sinde böyle bir hizmet lüks değil, ihtiyaçtır.

Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan Banliyö trenini bize “lüks hizmet” olarak dayatmak isteyenler bilsin ki; vatandaşlarımız artık bu tür basit hizmetlerle yetinmiyorlar.

Eğer hızlı tren Sivas’tan sonra Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’a gelecekse elbette Batmana da, Siirt’e de gelmeli ve bu şehirlerdeki insanlar da böylesi hizmetlerden yararlandırılmalıdır.

Bunun gerçekleşmesi için de herkesi göreve davet ediyoruz.

Hızlı tren, bizim de hakkımız.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI