USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

HÜSEYİN ŞANSİ HAKKINDAKİ İDDİALAR VE SİYASETİN GERÇEKLERİ

HÜSEYİN ŞANSİ HAKKINDAKİ İDDİALAR VE SİYASETİN GERÇEKLERİ

batman , geçen haftayı AK parti İl Başkanı Hüseyin Şansi hakkında ortaya atılan iddiaları ve yapılan değerlendirmeleri konuşarak geçirdi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen İl Başkanı Hüseyin Şansi, aslında görevini iyi yapan bir yönetici olarak öne çıksa da zaman zaman samimi açıklamaları nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

Özellikle bir röportajında TPAO’ya alınacak işçilerle ilgili, “Adaylar bize başvuruyor, biz de bunlardan uygun gördüklerimizin işe alınmasını tavsiye ediyoruz” şeklindeki sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmış, birçok kişi tarafından personel alımlarında AK Parti’nin etkili olduğu yönünde yorumlar yapılmıştı.

Ardından bir partili tarafından paylaşılan video ve son olarak DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi’nin dile getirdiği iddialar tartışmaları daha da büyüttü.

İddialar farklı içeriklerde olsa da ortak noktaları İl Başkanı Hüseyin Şansi’yi hedef almasıydı. Özellikle il başkanı olmadan önce görev yaptığı sosyal Güvenlik Kurumunda sahte belge düzenlediği yönündeki iddialar tartışmaları daha da alevlendirdi.

Siyaset biraz da böyledir. Bir makam üzerinde hesap yapanlar, rakiplerini yıpratmak için her türlü iddiayı ortaya atabilir. Bazen bu süreç öyle bir noktaya gelir ki hedef, yalnızca eleştirmek değil, görevden alınmasını sağlayacak bir kamuoyu oluşturmaktır.

Nitekim bugün yaş anan gelişmeler de bu yönde yorumlanıyor. Amaç, ilk etapta Hüseyin Şansi’yi il başkanlığı koltuğundan düşürmek olarak değerlendiriliyor.

Bunları kimlerin yaptığı ve hangi amaçla hareket ettiği konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak ortada bir gerçek var ki, kamuoyu bu iddiaları konuşuyor ve tartışıyor.

Buna karşılık hem Hüseyin Şansi hem de AK Parti İl Yönetimi peş peşe açıklamalar yaparak ortaya atılan iddiaların iftira olduğunu ifade ediyor, sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ve davaların açıldığını belirtiyorlar.

Ancak ne kadar dava açılırsa açılsın, ne kadar “Bunlar iftiradır.” denilirse denilsin, kamuoyu ortaya atılan iddiaları da yapılan açıklamaları da birlikte değerlendiriyor ve kendi kanaatini oluşturuyor.

Bana göre ilk raundu bu süreci planlayan ve gündemde tutmayı başaranlar kazanmış görünüyor. Çünkü vatandaş artık farklı çevrelerden gelen açıklamaların tamamının asılsız olduğunu peşinen kabul etmek yerine, “İl Başkanı Hüseyin Şansi’ye neler oluyor?” sorusunu sormaya başlamış durumda.

Yaşananlardan Hüseyin Şansi’nin de rahatsız olduğu ifade ediliyor. Nitekim bir seyahat sırasında uçakta kendisine, “Başkanım, neler oluyor? İnsanlar neden bu kadar üzerinize geliyor?” diye sorduğumda, “Gerekli şikâyetleri Cumhuriyet Savcılığına yaptık. İki dava açıldı, sonucunu bekliyoruz.” cevabını vermişti.

Kim ne derse desin, peş peşe gelen iddiaların Hüseyin Şansi’yi yıprattığı görülüyor. Şansi, bu olumsuz havayı dağ ıtabilmek için de son dönemde kurum ve kuruluş ziyaretlerine ağırlık vererek sahada daha görünür olmaya çalışıyor.

Peki, böylesine yoğun iddialar karşısında sessiz kalmak mı daha doğru, yoksa kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunun karşısına çıkmak mı?

Bana göre Sayın Şansi, basının karşısına çıkmalı ve yöneltilecek tüm sorulara açık , net ve samimi cevaplar vermelidir.

Aksi takdirde iddialar, dedikodular ve eleştiriler konuşulmaya be yapılmaya devam edecek; bu süreç de Hüseyin Şansi’nin siyasi anlamda daha fazla yıpranmasına neden olacaktır.

Hoşça kalınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ