USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

1.LİG BAŞLIYOR AMA…

1.LİG BAŞLIYOR AMA…

Futbolun sadece doksan dakikadan ibaret olmadığını bilenler, gerçek başarı nın sahaya çıkmadan çok önce başladığını da bilirler. transfer masasında, yönetim odalarında, tribünlerde ve şehrin ortak heyecanında kazanılan maçlar vardır. batman petrolspor da yıllardır bunun mücadelesini veriyor. 9 Ağustos Pazar günü deplasmanda pendikspor karşısında 1. Lig serüvenine başlayacak olan temsilcimiz, yaptığı transferlerle iddialı bir kadro kurdu. Ancak takımın en büyük transferi ne yeni bir golcü ne de tecrübeli bir stoper oldu. Petrolspor’un en büyük gücü yine Nasıroğlu ailesinin ortaya koyduğu fedakârlık ve Batman sevdasına duyulan saygısı oldu.

Bugün herkesin kabul ettiği bir gerçek var. Nasıroğlu ailesi yüz milyonlarca lirayı gözünü kırpmadan Batman’ın adını spor dünyasında daha yukarı taşımak için harcıyor. Üstelik bunu yaparken ne kapı kapı dolaşıp destek istiyor ne de kimseye “Gelip elinizi taşın altına koyun” ç ağrı sında bulunuyor. Çünkü onlar bugüne kadar verdikleri sözleri sessizce yerine getirmeyi tercih ettiler. Asıl düşündürücü olan ise, Batman’ın diğer varlıklı insanlarının bu büyük mücadeleyi adeta tribünden seyreden bir taraftar gibi izlemekle yetinmeleridir.

Futbolda yedek kulübesinde oturmanın bile bir anlamı vardır. Gerektiğinde oyuna girersiniz. Ama bazıları daha maç başlamadan soyunma odasını terk etmiş gibi davranıyor. Şehrimizin önemli iş insanları, sanayicileri ve ekonomik gücü yüksek kesimleri ne yazık ki bu sezon boyunca sessizliklerini bozmadılar. Oysa Batman’ın ekonomik potansiyeli küçümsenecek gibi değildir. Organize sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikalarımız, büyük şirketlerimiz ve güçlü iş insanlarımız bir araya gelerek birkaç futbolcunun transfer maliyetini rahatlıkla üstlenebilirdi. Her biri bir futbolcuya sponsor olsa, bugün Petrolspor’un eli çok daha güçlü olurdu. Fakat ne yazık ki bu konuda tek bir ciddi girişim bile göremedik.

İş dünyasının bazı temsilcileri, konu eleştiri olduğunda adeta televizyon yorumcusu kesiliyor. takım puan kaybettiğinde teknik direktörden yönetime kadar herkes hakkında uzun uzun konuşuyorlar. Ancak sıra destek vermeye geldiğinde ortada kimseyi bulamıyoruz. Futbolun en acımasız kuralıdır bu; maçı izleyip hiç topa dokunmayanların, maç sonunda en yüksek sesle hakem eleştirmeye hakkı olmaz. Eğer bugün bu kulübün yükünü omuzlamıyorsanız, yarın başarısızlık yaşandığında da susmasını bilmelisiniz. Çünkü tribünden bağırmak kolaydır, asıl mesele sahaya inmektir.

Üstelik sessiz kalan yalnızca iş dünyası değil. Taraftar cephesi de kendine dönüp düşünmelidir. Yıllarca “Batman’ın en büyük gücü taraftarıdır.” dedik. 15 bin kişilik modern stadımızla övündük. Ancak bugün gelinen noktada satılan kombine sayısının yaklaşık iki bin civarında kalması hepimiz adına düşündürücüdür. Demek ki tribünlerde anlatılan büyük sevdanın sınavı şimdi başlamıştır. Memleket sevgisi, Petrolspor aşkı ve kaliteli futbol izleme heyecanı iki-üç bin liralık kombine bedeline takılıyorsa, burada hepimizin kendisini sorgulaması gerekir.

Futbol sadece yönetimin omuzlarında yükselemez. Şampiyonluklar yalnızca başkanın cebinden çıkan parayla gelmez. Gerçek başarı; sanayicinin, esnafın, memurun, öğrencinin, taraftarın ve bütün şehrin aynı formayı giymesiyle gelir. Bugün özel hastanelerimiz, büyük alışveriş merkezlerimiz, turistik otellerimiz, resmi kurumlarımız ve ekonomik gücü yerinde olan hemşehrilerimiz beş yüzer kombine satın alıp bunları çalışanlarına ya da taraftar gruplarına dağıtsa, hem tribünler dolar hem de takım kendisini yalnız hissetmez. Böyle bir dayanışmanın oluşturacağı atmosfer, yapılacak birçok transferden daha değerli olabilir.

Çünkü futbol moral oyunudur. Dolu tribünlerin önünde oynayan futbolcu ile boş koltuklara karşı mücadele eden futbolcunun aynı performansı göstermesi beklenemez. İlk iç saha maçında tribünlerin tıklım tıklım dolduğu, marşların dakikalarca susturulmadığı, taraftar gruplarının takımı ateşlediği bir atmosfer, belki de sezonun kaderini belirleyecektir. İlk haftalarda alınacak başarılı sonuçlar, sadece puan cetveline değil, şehrin moral hanesine de yazılacaktır.

Artık top herkesin önüne düşmüştür. Kimse bu topu bir başkasına bırakmamalıdır. Petrolspor yalnızca Nasıroğlu ailesinin takımı değildir; bu şehirde yaşayan herkesin ortak değeridir. Bu nedenle destek de ortak olmalıdır. Şayet bugün bu sorumluluğu paylaşamazsak, yarın elde edilecek başarıların da kaçırılacak fırsatların da hesabını tek bir aileye kesmeye kimsenin hakkı olmayacaktır.

Ligin ilk düdüğü çalmak üzere. Artık bahanelerin değil, katkı sunmanın zamanıdır. Sahada futbolcular mücadele edecek, tribünde taraftarlar ses verecek, şehir ise takımının arkasında dimdik duracaktır. Batman bunu başarabildiği gün sadece bir futbol takımını değil, birlik ve beraberlik ruhunu da 1. Lig’e taşımış olacaktır.

Hoşça kalınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ