Ana içeriğe geç
ÜÇ MAYMUN DİYOR Kİ...
ÜÇ MAYMUN DİYOR Kİ...Köşe Yazarı

TİCARİ AÇIDAN ZOR BİR DÖNEMDEYİZ

Kimsenin moralini bozmak istemiyorum ama, ticari açıdan hiç de iyiye gitmediğimizi belirtmek istiyorum.

TİCARİ AÇIDAN ZOR BİR DÖNEMDEYİZ

 Kimsenin moralini bozmak istemiyorum ama, ticari açıdan hiç de iyiye gitmediğimizi belirtmek istiyorum.

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bazı tekstil firmalarının bir gece ansızın işyerlerini terk ettikleri ve çalışanları yüzüstü bıraktıkları konuşuluyor.

Bu durum oldukça kötü.

Bir yerde çalışıyorsun.

Öyle veya böyle maaşını alıyorsun, sonra bir sabah işe gidince atölyenin kapısının kapalı olduğunu, makinaların sökülüp götürüldüğünü görüyorsun.

Maaş yok, kıdem tazminatı yok.

Zaman zaman işletmelerin bu duruma düştüğünü görüyoruz ama, dileriz ki, bunun devamı gelmesin ve çalışanlar mağdur edilmesin.

Bütün bunlar son zamanlarda yaşanan krizlerden oluşuyor.

İşletmeler bu şekilde faaliyetlerine son verirken vatandaş da geleceğin ne olacağını bilmediğinden parasını harcamıyor.

Öyle olunca da, ekonomik sıkıntıya dayanamayan işletmeler ortadan kaybolup siliniyorlar.

DÜNYA TASARRUF GÜNÜ

30 Ekim “Dünya Tasarruf günü”ymüş.

Bazı kurumlar, günün önemine binaen etkinlikler düzenledi ve tasarruf konusunda bilgilendirme yaparak gençlere ve çocuklara bu bilinci aşılamaya çalıştı.

Tasarruf, elbette güzel bir şeydir ve her yerde uygulanmalıdır.

Asgari ücretle geçinenler, 20 bin lira aylıkla hayatta kalmaya çalışan emekliler ile dar gelirlilerin tasarruf edecek bir şeyleri yok ama yine de bir lambayı açık gördüler mi söndürüyorlar, akan bu musluğu fark ettiklerinde gereğini yapıyorlar, gidecekleri yol 1-1.5 kilometre ise minibüse binmiyorlar.

Yine de “Tasarruf” eğitimi bu insanlara veriliyor.

Doğru mu, yanlış mı?

Yanlış tabi. Adamlar zaten istemeseler de tasarruf etmek zorundalar.

Siz gidin milyonları milyar yapan, fonlarla yedi sülalesine yetecek kadar vurgun para kazanan, aralarında siyasetçi, bürokrat, iş adamları ile belli kişilerin bulunduğu insanlara tasarrufu öğretin.

Hatta sadece Tasarrufu değil, hırsızlık yapılmaması gerektiğini, başkasının hakkına girilmemesini öğretin, işte o zaman amacınıza ulaşır.

 

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın