?>

MERKEZ HİZMETE AÇILDI

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Merkez, Batman ve çevre illerden hastalara ileri teknolojiyle tanı ve tedavi imkânları sunarak sağlık hizmetlerinde yeni bir çağ başlatacak.

SAĞLIK - 1 yıl önce

Açılış kapsamında, merkeze entegre edilen Lineer Hızlandırıcı (LINAC) ve Pozitron Emisyon Tomografisi (Pet-CT) cihazlarıyla kanser tedavisinde yüksek doğruluklu görüntüleme ve kişiselleştirilmiş radyoterapi hizmetleri verileceği belirtildi.
"BÖLGESEL SAĞLIK MERKEZİ OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM"
Batman Valisi Ekrem Canalp, açılışta yaptığı konuşmada, merkezin bölge halkına umut olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Burası sadece Batman’a değil, bölgedeki tüm vatandaşlarımıza şifa kaynağı olacak. Yeni ünitelerimizle birlikte kanser tedavisinde daha etkili ve hızlı bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu merkezle, Batman sağlık turizmi açısından da önemli bir konuma sahip olacak. Yeni MR cihazıyla teşhis sürelerini ciddi anlamda kısaltıyoruz ve hastalarımızın tedavi süreçlerini hızlandırıyoruz."

"TEKNOLOJİK DONANIMLA HASTALARA UMUT"

Merkezde, özellikle kanser tedavisi için kullanılan yapay zekâ destekli cihazlarla daha hızlı ve kesin sonuçlar alınması hedefleniyor. Radyoterapi için kullanılan LINAC cihazı, kişiye özel tedavi olanağı sunarken, Pet-CT cihazı erken teşhis imkânıyla hastaların tedavi sürecine önemli katkı sağlayacak.
Yeni merkez sayesinde artık kanser tedavisi için başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklarını belirten Vali Canalp, "Bu merkez, hastalar ve yakınları için büyük bir umut ışığı oldu. İleri teknolojiyle donatılmış bu merkez, Batman'ı sağlık alanında bir cazibe merkezi haline getirecek." dedi.
Batman Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin bölgedeki kanser hastalarına şifa olması ve sağlık hizmetlerini ileri taşımada önemli bir rol üstleneceği ifade edildi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

AİGF GENEL BAŞKANI KURT: EK İŞ DEĞİL TEK İŞİMİZ GAZETECİLİK

2025-01-05 17:39 - RÖPORTAJ

Batman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde Bir İlk

2025-01-05 17:34 - SAĞLIK

OHAL İLAN EDİLDİ

2025-01-07 13:57 - DÜNYA

REKTÖRLÜK İÇİN ŞİMDİDEN 4 KİŞİNİN ADI GEÇİYOR

2025-01-07 10:08 - GÜNDEM

DOĞUM ORANLARI DÜŞTÜ

2025-01-07 16:23 - GÜNDEM

BATMAN’DA 2024 YILINDA KAÇ KONUT SATILDI

2025-01-03 17:07 - EKONOMİ

Diş Hastanesinden mesai dışı poliklinik hizmeti

2025-01-07 12:01 - SAĞLIK

İş İnsanı Necat Nasıroğlu, Ölüm Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

2025-01-08 16:15 - GÜNDEM

Batman’da kuzu eti fiyatları uçuyor!

2025-01-08 15:05 - EKONOMİ

Batman Bilim Merkezi İnşaatı Sürüyor

2025-01-07 16:39 - GÜNDEM

İlgili Haberler

SAĞLIKTA YENİ BİR ADRES DAHA

13:16 - SAĞLIK

RUH SAĞLIĞI İLE DİŞ SAĞLIĞI BİRBİRİNİ ETKİLİYOR

17:51 - SAĞLIK

SOLMAZ, KOZLUK’TAKİ TESİSLERİ İNCELEDİ

17:24 - SAĞLIK

SICAK HAVALARDA BESLENMEYE DİKKAT

12:13 - SAĞLIK

PLANLI SEZARYEN DÜZENLEMESİ TARTIŞMA YARATTI

16:17 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

KAVŞAKTA ÜÇ ARAÇ ÇARPIŞTI

17:09 - ASAYİŞ

İTFAİYEDEN DİKKATLİ KURTARMA OPERASYONU

16:31 - YEREL

ABD’DEN BATMAN’A BÜYÜK GURUR

16:13 - EĞİTİM

ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ İÇİN SEFERBERLİK

16:07 - EĞİTİM

HB A1C SONUÇLARI BAŞARIYI ORTAYA KOYDU

15:59 - YEREL