USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

3 BİN 739 ÇOCUK SPORLA BULUŞTU

YAZ SPOR OKULLARINDA BÜYÜK HEYECAN

3 BİN 739 ÇOCUK SPORLA BULUŞTU

Batman Belediyesi genç lik ve spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından vali ve belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in öncülüğünde hayata geçirilen 2026 Yılı Yaz Spor Okulları yoğun ilgi gördü. Yaz tatilini sporla değerlendirmek isteyen 3 bin 739 öğrenci , ücretsiz eğitim programına kayıt yaptırdı.

7 BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK

"Geleceğin Şampiyonları Batman'da Yetişiyor" sloganıyla başlatılan Yaz Spor Okulları kapsamında 7-14 yaş arasındaki çocuklara alanında uzman antrenörler tarafından eğitim verilecek. Programla çocukların fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Batman Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kayıt sürecinde öğrenciler; basketbol, voleybol , yüzme , cimnastik, hentbol, futbol ve kort tenisi branşlarını tercih etti.

EN FAZLA İLGİ YÜZMEYE

Yaz Spor Okulları'nda en fazla başvuru yüzme branşına yapıldı. Kız yüzmede 1.053, erkek yüzmede ise 1.000 öğrenci kayıt yaptırdı. Futbol 600 öğrenciyle ikinci sırada yer alırken, basketbola 425, voleybola 350, cimnastiğe 200, kort tenisine 84 ve hentbola 27 öğrenci başvurdu.

HEM EĞİTİM HEM EĞLENCE

Modern tesislerde gerçekleştirilecek eğitimlerde öğrenciler yaz boyunca spor yapma imkânı bulurken, yeteneklerini geliştirme ve sosyal yönlerini güçlendirme fırsatı da elde edecek.

Batman Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, çocukların küçük yaş lardan itibaren sporla buluşmasının sağlıklı nesillerin yetişmesine önemli katkı sunduğunu belirterek, gençlerin sportif gelişimini destekleyen projelerin sürdürüleceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ